Podjetniške aktivnosti na osnovnih šolah

Za ustvarjanje in podjetno razmišljanje nikoli ni prekmalu. Tako smo se prave podjetniške akcije lotili tudi na dveh osnovnih šolah v Trbovljah.

OŠ Tončke Čeč in OŠ Trbovlje sta se, skupaj z Gimnazijo in ekonomsko srednjo šolo Trbovlje, vključili v projekt podjetniških krožkov, ki ga sofinancira Občina Trbovlje. V obeh šolah so učenci že izbrali svojo podjetniško idejo, zdaj pa se ukvarjajo z zbiranjem materialov, načrtovanjem in razvojem. Učenci OŠ Tončke Čeč širijo poslanstvo Eko šole in bodo kmalu predstavili izdelek, izdelan iz recikliranega materiala. Na OŠ Trbovlje pa so združili moči tehniki in kemiki, ki razmišljajo o izdelkih iz narave.
Ker pa za uspešen posel ni dovolj le dober izdelek, se učenci urijo tudi na drugih področjih – v Mladinskem centru Trbovlje so jim pripravili delavnico Dobro sodelovanje je dober uspeh, v kateri so spoznali, zakaj sta iskrenost in zaupanje pomembna pogoja za uspeh podjetniške ekipe. Do zaključka projekta učence čaka še precej dela, sestankov in aktivnosti, zato jim želimo veliko idej, volje in poslovne sreče.

Podjetniski krozek, marec 2015

Podjetniski krozek, marec 2015 2

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top