Podeželje v mestu

V okviru prireditev ob trboveljskem občinskem prazniku je bilo tudi prvojunijsko podeželje v našem mestu s stojnicami – in mi smo bili tam.

Učenci Osnovne šole Ivana Cankarja se že nekaj let odločajo za izbirne predmete s področja kuhanja in priprave hrane, z veseljem nastopajo na kulinaričnih tekmovanjih in radi tudi pokažejo svoje znanje. Tako smo letos že drugič rezali, sestavljali, kuhali in pekli na stojnici med Delavskim domom in Mladinskim centrom Trbovlje. Pogostili smo občane Trbovelj in druge obiskovalce, ki so prišli na oblačno sobotno dopoldne na tržnico. Pod mentorstvom Sabine Potrbin so učenci postregli s toplim funštercem ter hladnimi prigrizki. Nekaj svežih sestavin je bilo nabranih na šolskem vrtu, ki ga prav tako obdelujejo učenci.

Mladi kuharji, učiteljice in nasmejani harmonikar Jan so tako delali družbo ostalim ponudnikom dobrot na stojnicah: društvom, skupinam in posameznikom, ki s ponosom ponudijo svoje izdelke. 

Mentorica Jerica Rajšek pa je dokazala, da učence vzgajamo tudi v ekologiji. Skupina učencev je ponudila občanom reciklirane izdelke (nakupovalna torba iz odslužene mikice) in izdelke iz naravnih materialov (krema, dezodorant). Vse so izdelali učenci sami, seveda pod vodstvom učiteljic, in zato toliko bolj z navdušenjem predstavljali mimoidočim. 

Naši mladi gledališčniki pa so se na odru Mladinskega centra Trbovlje predstavili najmlajšim gledalcem. Gledališka skupina pod mentorstvom Jasne Drnovšek je z igrico o Sneguljčici popestrila sobotno dopoldne. Izkazali so se kot prijetni in zagnani mladi umetniški ustvarjalci, ki z vsako odigrano predstavo pridobivajo samozavest in s tem prepričljivost na odru. 

Vse naše dejavnosti so bile namenjene druženju, spoznavanju in ustvarjalnemu praznovanju občinskega praznika. Hvala županu Trbovelj, ki je sofinanciral našo kuharsko dejavnost in hvala vsem, ki ste poskusili dobrote, pokramljali z nami in kaj prispevali v šolski sklad, ki pomaga otrokom, družinam v finančni stiski. 

Če se letos niste ustavili pri naši stojnici, če še niste poskusili naših pomladanskih klobučkov ali tradicionalnega, svežega, toplega funšterca, ste vabljeni na našo stojnico ob letu osorej.

Mojca Lazar Doberlet, ravnateljica
 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top