Podeljena priznanja civilne zaščite

Občina Trbovlje je bila letos gostiteljica prireditve ob prvem marcu, svetovnem dnevu civilne zaščite. 1. marca je na Brdu pri Kranju potekala osrednja državna slovesnost kjer sta bili podeljeni tudi dve priznanji pripadnikoma Civilne zaščite iz območja zasavskih občin. Zlati znak je prejel g. Iztok Slanšek nekdanji poveljnik CZ Občine Hrastnik, g. Klančišar Alojzij, vodja skupine za iskanje pogrešanih oseb pri kinološki zvezi Slovenije pa je prejel plaketo CZ.

Po osrednji slovesnosti je sledilo 13 regijskih prireditev po Sloveniji in ena izmed takih se je danes odvijala v Trbovljah. Skupna slovesnost štaba CZ za Zasavje in štabov CZ vseh treh zasavskih občin, Hrastnika, Trbovelj in Zagorja ob Savi je potekala v dvorani Glasbene šole Trbovlje danes, 6. marca. Slavnostni govornik na prireditvi je bil g. Darka Buta, generalni direktor Uprave Republike Slovenije za Zaščito in Reševanje. Prisotne je v imenu župana Občine Trbovlje pozdravila podžupanja Jasna Gabrič.

Na prireditvi so bila podeljena priznanja in nagrade posameznikom, ki so se še posebej izkazali pri krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč. Bronasti znak CZ so prejeli Las Simon, Rupnik Ivan, Jere Leopold, Drugovič Jože in Alji Ljatifi. Srebrni znak CZ pa sta prejela Vozelj Karl ter Nemet Pavel. Iskrene čestitke!

Več fotografij si lahko ogledate v naši galeriji.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top