Podelitev Zlate vrtnice 2012

V petek, 14. 12. 2012, je Turistično društvo organiziralo tradicionalno prireditev – podelitev Zlate vrtnice 2012, v dvorani Delavskega doma Trbovlje.

Prejemniki letošnjih priznanj, ki jih Turistično društvo Trbovlje skupaj z Občino Trbovlje podeljuje tistim, ki so v minulem letu s svojim delom promovirali našo občino doma ali v tujini so bili: aktivna članica Turističnega društva Joži Kukovič, Karmen Lindič – zborovodja otroškega pevskega zbora in članica ženske vokalne skupine Plavice ter Marjan Frelih – občinski Perkmandeljc in Dedek Mraz.

Zlato vrtnico pa je letos prejel Matevž Lenarčič, pilot, fotograf, alpinist, naravovarstvenik, odličen promotor naše občine tudi v tujini. Njegov zadnji podvig je bil prelet sveta z ultra lahkim letalom. O njegovem delu in dosežkih na raznih področjih bi se dalo napisati marsikaj. Ob vsaki priložnosti pa pove, da je po rojstvu in občutku pripadnosti še vedno trboveljski rojak. Lahko rečemo, da je eden redkih Trboveljčanov, ki so v svojem polstoletnem življenju dosegli mnogo pomembnega tudi v svetovnem merilu.

Podelitve se je udeležilo lepo število občanov in občank. Po končani prireditvi smo ob pogostitvi v avli nadaljevali z druženjem. 

Besedilo: Turistično društvo Trbovlje

Foto: Peter Jamnik

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top