POD KOŠI MED VALOVI

Letu 2020 si bomo vsekakor najbolj zapomnili po kar dveh valih korona virusa, ki nam je preprečil normalno sezono. Zaradi njega smo morali odpovedati kar nekaj tekem in veliko treningov, smo pa izkoristili vsako priložnost, da se vrnemo na igrišče. V tem letu smo, kljub okoliščinam, dosegli kar nekaj zelo dobrih rezultatov.

Januarja so starejše pionirke osvojile 2. mesto na mednarodnem turnirju v Čakovcu na Hrvaškem, najmlajše pionirke U9 so turnir Zasavske lige v Zagorju odigrale več kot odlično, brez enega poraza, pred več kot 250 gledalci je članska ekipa v Extra Ligi,  po napeti tekmi, zaostala proti ekipi Koš Celovec za dve točki, a je bila tekma kjub temu zelo borbena in izvrstna.

Februarja so mlajše pionirke odigrale turnir (ekipe Trbovlje, Zagorje in Hrastnik) in se vse odlično odrezale. Februarja pa so kadetska ekipa in starejše pionirke odšle v poljsko mesto Bochnia, na mednarodni turnir, kjer so odigrale veliko odličnih tekem in si priborile kar nekaj zmag. Nekaj dni pozneje je članska ekipa osvojila zmago nad ekipo Pallacanestro Interclub Muggia iz Italije in 25 točkami prednosti ob polčasu, navdušile gledalce. Nato je ekipa U15 gostovala v Trstu v ligi LWB. Naša ekipa je premagala ekipo Istok iz Zagreba 61:52, premoč pa je morala priznati domači ekipi Tigrotte Trieste, starejše pionirke so se udeležile turnirja v Kranju, kjer so se pomerile proti kranjskemu Triglavu, Folki Borovje iz Zagreba ter kitajski ekipi Beijing Sport University in, kot vedno, igrale odlično. Proti koncu februarja so morale starejše pionirke B ekipa priznati premoč ekip Radost Čakovec in Litija, a tudi to sodi zraven.

Marca smo imeli turnir Zasavske lige U11 na Polaju. Naša ekipa Felix Zasavje bele je premagala Hrastnik ter izgubila proti Litiji, članska ekipa pa je še drugič v sezoni premagala ekipo Jesenice, z rezultatom 73:70.

Aprila so zaradi virusa morali odpovedati turnir EASTER OSTRAVA na Češkem.

Maja smo lahko nadaljevali s treningi v Trbovljah, in sicer zgolj v športni dvorani Polaj za članice, kadetinje, starejše in mlajše pionirke, spet pa so morali odpovedati turnir WIT 2020 v Franciji.

Junija so se je nadaljevalo treniranje v Zagorju (na zunanjem igrišču) in v Trbovljah za najmlajše pionirke U11 in U9. S treningi so pričele ponovno tudi igralke v Hrastniku. Zadnji trening  v šolskem letu je potekal 24. v športni dvorani Polaj.

Avgusta (11.) je ŠD Felix Zasavje praznovalo 11 let delovanja, 12. pa so članice in kadetinje pričele s pripravami na novo sezono. Trening je potekal v športnem parku Rudar v Trbovljah.

Septembra so s treningi začele vse igralke, proti koncu meseca pa se je odvila prijateljska tekma kadetske ekipe proti fantom iz Zagorja in Trbovelj. Kmalu po tem pa so telovadnice zopet zaprle svoja vrata in tako je še danes.

To je nekaj naših uspehov v letu 2020. Za 2021 upamo, da se stanje z virusom malo pomiri, mi pa gremo novim zmagam naproti.

AVTOR PRISPEVKA: Ula Povh

Avtor fotografije: Arhiv ŠD Felix

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top