Počitniške dejavnosti DPM Trbovlje: Glasbeno popotovanje (23.7. – 27.7.2012)

Za nami je še en zabaven teden v družbi sodelavcev in prostovoljcev Društva prijateljev mladine Trbovlje. Kljub malce slabšemu vremenu so se otroci neizmerno zabavali na razburljivem glasbenem potovanju, prav tako pa se je ta teden izkoristil za izvajanje mnogih družabnih in spoznavnih iger.

Potovanje v svet glasbe se je začelo že v ponedeljek, ko so se otroci prepustili izdelovanju glasbenih inštrumentov. Iz vsakdanjega materiala so tako nastajale male mojstrovine; od pisanih kitar, glasnih bobenčkov pa vse do priročnih ropotuljic. Sodeč po navdušenem odzivu naših najmlajših, ki se niso branili niti petja otroških pesmi, obstaja kar velika možnost, da se je ravno na našem društvu začela oblikovati kakšna nova glasbena skupina. Sreda je bila rezervirana za kreativno delavnico, kjer se je izdelovalo sončne maske z motivi, ki so jih otroci izoblikovali sami, zaradi slabega vremena pa smo ostali na sedežu društva in se posvečali zabavnim spoznavnim igram in nagradnim kvizom, ki so namenjeni tako zabavi kot tudi učenju. Seveda ob vsem tem nismo pozabili na rekreacijo otrok, zato smo ob prvih sončnih žarkih krenili na igrišča in v mestni park, kjer so se otroci posvečali športnim igram in druženju. 

Vendar zabave še zdaleč ni konec. Pridružite se nam tudi naslednji teden na kreativnih delavnicah in razburljivih animacijah na sedežu Društva prijateljev mladine Trbovlje vsak dan med 9. in 14. uro. 

Za DPM Trbovlje

Vid Šteh

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top