Po Trbovljah s kumerati, domoznanski večeri v trboveljski knjižnici

S predstavitvijo skupine za samopomoč bolnikov z rakom Trbovlje smo pričeli novo sezono domoznanskih večerov v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje.

Katra Hribar Frol je v pogovor zapletla tri članice skupine, gostje večera. Z nami so svoje izkušnje ob bolezni in pomoči delile Zdenka Deželak, Lidija Hutar in Tončka Odlazek. O tem, kdaj se je skupina ustanovila, nam je pripovedovala Tončka Odlazek, saj je bila prva predsednica. To je bilo leta 1989, tako da skupina letos obeležuje 25 let delovanja. S strokovne plati je pomoč bolnikom z rakom osvetlila strokovna sodelavka, Zdenka Deželak. Vse, kar se v skupini dogaja, pa je pod drobnogledom Lidije Hutar, ki je koordinatorka skupine. Gostje so obiskovalcem predstavile svoje delo, programe zdravljenja in poudarile pomen zavedanja, da naše telo lahko zboli ne glede na starost in da je za to, da se bolezni izognemo ali jo čim hitreje odkrijemo, potrebna pozornost vsakega izmed nas. Slišali smo, kako pomemben je pogovor o bolezni, težavah, o tem, kaj se z nami kot bolniki dogaja, kakšne pravice imamo. Če čutite potrebo po pogovoru ali po tem, da dejavno pomagate obolelim kot prostovoljec, lahko skupino najdete v Zdravstvenem domu Trbovlje, vsak zadnji četrtek, ob 17.uri. V skupini sodelujejo tako ženske kot moški, je odprtega tipa in deluje za bolnike z vsemi oblikami rakavih obolenj.

Na začetku srečanja v knjižnici so nas s svojim glasom pozdravile Plavice, ob koncu pa smo spoznali življenjski moto vsake od gostij. Vsi smo se strinjali,da je bil večer optimističen, pozitiven in poln upanja.

Naslednjič vas »po Trbovljah s kumerati« vabimo v novembru, ko se nam bodo pridružili člani Kluba ljubiteljev tehnike Trbovlje.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top