Po dveh krogih člani RD Rudar s polovičnim izkupičkom

V RD Rudar smo že dodobra zakorakali v tekmovalno sezono 2017/18. Vse mlajše selekcije že pridno trenirajo, letos prvič tudi rokometni vrtec. Večina selekcij je že v tekmovalnem pogonu, oktobra se jim pridružijo še mladinci, mlajši dečki in mini rokomet. Za člani sta že dva odigrana kroga v 1. B DRL. V 1. krogu so na gostovanju pri Slovenj Gradcu morali priznati premoč gostiteljem, ki so bili v lanski sezoni prvoligaši, doma pa so pokazali zobe Brežičanom. Po prvih dveh krogih se že kaže ponovna izenačenost 1. B DRL tudi v letošnji sezoni, kjer lahko vsak preseneti vsakogar. V 3. krogu odhajajo člani na zahtevno gostovanje k novincu lige RK Grosuplje. Oboji imajo na računu dve točki, tako da bo motiv za dosego novih dveh vsekakor prisoten.

V tekmovalno sezono 2017/18 je članska ekipa RD Rudar vstopila precej spremenjena. Od lanske ekipe so se poslovili Habjan, Ravkič in Kovač, na seznamu poškodovanih sta Lenart in Gjerek, prišli so Kozole, Setnikar in Kocijančič. Že v pripravljalnih tekmah se je videla rahla neuigranost ter privajanje na nove vloge v ekipi.

Fantje so v 1. krogu 1. B DRL odšli na težko gostovanje k Slovenj Gradcu, lanskem prvoligašu s trenerjem Šerbcem na klopi. Začetek tekme je bil napet in izenačen. Oba vratarja sta tako rekoč zaklenila svoja vrata, k čemur priča tudi nizek rezultat v 18. minuti, ko je bilo na semaforju le 4:4. V nadaljevanju prvega polčasa sta si ekipi sledili ter se izmenjevali v minimalnem vodstvu. Le tik pred odmorom so domači naredili delni izid 6:1 ter odšli na odmor s štirimi zadetki prednosti. V začetku drugega polčasa so ta tempo le še stopnjevali in z delnim izidom 5:0 povedli z devetimi zadetki prednosti. Do konca srečanja so to prednost vzdrževali in vknjižili prvi dve točki v novi sezoni. V sami končnici tekme so naši dve minuti igrali samo s tremi igralci v polju, saj sta tako Polanec kot tudi Setnikar prejela tretjo izključitev. Pri domačih je bil najbolj razpoložen Poklič, ki je zadel osemkrat, pri naših pa Ranevski, ki je bil ravno tako natančen osemkrat.

RK Slovenj Gradec 2011 – RD Rudar 29:20 (14:10)

Slovenj Gradec, 16.09.2017 ob 1900; ŠD Slovenj Gradec (150 gledalcev); sodnika Jeraj in Kostič; delegat Kaučič

RK Slovenj Gradec 2011: Bojić, Orter 1, Gorenjak 1, Tomič D. 2, Bulovič, Grobelnik 3, Banfro 2, Turinski, Tomič I. 6, Podstenšek, Beđeti 3, Pajt 3, Poklič 8 (3), Levc, Yankovskyy, Drobež;  trener: Uroš Šerbec

RD Rudar: Škrabar, Frece, Polanec, Ranevski 8, Sendelbah 3, Hočevar 2 (1), Krajnc, Novak 2, Žagar, Kozinc, Draksler, Kozole 1, Setnikar 2, Žibert, Kocijančič 1; trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: RK Slovenj Gradec 3 (3); RD Rudar 1 (4)

Izključitve: RK Slovenj Gradec 6 min; RD Rudar 14 min

 

POROČILO S TEKME 2. kroga 1.B DRL: RD Rudar – RK Brežice

V petek se je članska ekipa prvič predstavila domači publiki. V goste je prišla ekipa Brežic, s katero smo se v lanski sezoni poslovili od gledalcev. Občutki pred tekmo so bili mešani, saj sta se obe ekipi precej spremenili, a položaj na lestvici in bera točk obeh ekip s prve tekme v sezoni je nakazovala izenačeno in napeto igro (obe ekipi poraženi v 1. krogu). Tudi začetek tekme je bil tak. Izmenjevanje v vodstvu in slaba obramba sta prinesla vodstvo gostov ob polčasu 13:15. V nadaljevanju srečanja pa so domači strnili svoje vrste ter z delnim izidom 10:0 povedli za sedem (27:20). Srečanje so kontrolirano pripeljali do konca in vknjižili prvi letošnji točki.

Pri domačih je bil zopet najučinkovitejši Ranevski, ki je zadel trinajstkrat, pri gostih pa Mlakar, ki se je ustavil pri enajstih zadetkih.

RD Rudar – RK Brežice 28:23 (13:15)

Trbovlje, 22.09.2017 ob 1930; Dvorana Polaj (200 gledalcev); sodnika Pirc Marko in Matjaž, delegat Tomič

RD Rudar: Škrabar, Polanec 4, Ranevski 13 (5), Sendelbah 2, Kozinc, Novak 3, Frece, Kocijančič, Radulovič, Hočevar 2, Krajnc, Deković, Žagar, Draksler, Setnikar, Kozole 4; trener: Jaka Keše

RK Brežice: Mladkovič, Cerjak, Deržič, Tomše J. 4, Tomše M. 1, Kovač 1, Derenda 2, Škoflek, krivokapić, Cigler, Supančič, Baznik 3, Humek 1, Mlakar 11 (6), Jagarič; trener: Ale Kukavica

Sedemmetrovke: RD Rudar 5 (5); RK Brežice 6 (6)

Izključitve: RD Rudar 12 min; RK Brežice 8 min

Izjavi po tekmi: Jan Setnikar, igralec RD Rudar; Luka Cigler, igralec RK Brežice

Velja še izpostaviti gesto društva, ki je z darilnimi boni pred začetkom članske tekme nagradilo tri gimnazijce (dijake 1. letnika športne gimnazije), ki so se ob koncu devetletke vpisali v zlato knjigo ter tako dokazali, da je mogoče zelo uspešno usklajevati rokomet s šolskimi obveznostmi. Nagrajeni so bili Nik Jager, Luka Petek in Črt Drobnič. Le tako naprej tudi med gimnazijskimi klopmi!

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top