Plesna šola Urška Zagorje združuje plesalce z območja celotnega Zasavja, precej plesalk prihaja tudi iz Trbovelj

Minuli vikend, 10. in 11. maja 2014, so se plesalci Plesne šole Urška Zagorje pod vodstvom Katarine Maček in Tanje Kucler ponovno izkazali. V športni dvorani Gimnazije Šentvid v Ljubljani je namreč potekal 5. oz. zadnji pokalni turnir modernih tekmovalnih plesov (disco dance) v sezoni 2013/14.

Na državnem prvenstvu, ki bo od 24. do 26. junija v Novi Gorici, bodo na osnovi rezultatov pokalnih turnirjev določili zmagovalce Pokala Slovenije.

Pri mladinkah in mladincih so naši plesalci zopet blesteli. V solo kategoriji je Nika Leskovar osvojila 3. mesto in Lora Naglav 17. mesto. V kategoriji disco dance solo mladinci je Luka Kotnik dosegel 1. mesto, Maks Denis Hriberšek pa je osvojil 2. mesto. V paru so ponovno dokazali, da sodijo plesalci Plesne šole Urška Zagorje v sam slovenski vrh. Luka Kotnik in Nika Leskovar sta osvojila 3. mesto, Ema Kurent in Maks Denis Hriberšek pa sta si priplesala 6. mesto.

Med najmlajšimi, pionirji, je solistka Anja Leskovar dosegla 1. mesto, Žana Grabnar  7. mesto, Nana Pavšek 8. mesto, Mia Hrvačanin 14. mesto ter Klara Sirk 16. mesto. Tudi v paru so najmanjši dokazali, da vedo, kako se pripleše do samega vrha. Anja Leskovar in Anja Tori sta se v paru uvrstili na 1. mesto. Žana Grabnar in Nives Moneta sta si priplesali 6. mesto, Pika Naglav in Klara Kovač pa sta v isti kategoriji zasedli 7. mesto.

Sedaj se plesalci intenzivno pripravljajo na državno prvenstvo, ki bo v juniju 2014.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top