Plesna šola Urška Zagorje, ki združuje plesalce z območja celotnega Zasavja, se je udeležila Državnih prvenstev v Novi Gorici

Minuli teden, 24., 25. in 26. junija 2014, so plesalci Plesne šole Urška Zagorje pod vodstvom Katarine Maček in Tanje Kucler preverili svoje plesno znanje, ki so si ga nabirali preteklo šolsko leto.

V športni dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj v Novi Gorici so namreč potekala vsa državna prvenstva (moderni tekmovalni plesi, latinsko ameriški in standardni plesi, rock and roll,…itd.) za sezono 2013/14. Plesalci plesne šole Urška Zagorje so nastopali v zvrsti disco dance.

Na državnem prvenstvu so na podlagi rezultatov pokalnih turnirjev določili zmagovalce Pokala Slovenije.

Državno prvenstvo so začeli plesalci v kategoriji produkcije, kjer so se v točko Beach party združili plesalci vseh starosti in si priplesali 4. mesto, v mislih so nas popeljali na morje.

Pri mladinkah in mladincih so naši plesalci blesteli. V solo kategoriji je Nika Leskovar osvojila 7. mesto in Lora Naglav 21. mesto. V kategoriji disco dance solo mladinci je Luka Kotnik dosegel 1. mesto in naslov državnega ter naslov pokalnega prvaka, Maks Denis Hriberšek pa je osvojil 2. mesto. V disco dance parih mladincev so ponovno dokazali, da sodijo plesalci Plesne šole Urška Zagorje v sam slovenski vrh. Med mladinskimi pari sta Luka Kotnik in Nika Leskovar osvojila 1. mesto in s tem osvojila naslov državnih in pokalnih prvakov, Ema Kurent in Maks Denis Hriberšek pa sta si priplesala 8. mesto.

Mladinci so svoje zelo dobre uvrstitve zaokrožili še z odlično uvrstitvijo disco dance male formacije Energy, ki se je zavihtela na 3. mesto.

Med najmlajšimi, v kategoriji pionirjev, je solistka Anja Leskovar dosegla 2. mesto na državnem prvenstvu, poleg tega je osvojila tudi naslov pokalne prvakinje, Žana Grabnar  5. mesto, Nana Pavšek 6. mesto, Mia Hrvačanin 15. mesto ter Klara Sirk 17. mesto. V disco dance parih pionirjev so tudi najmanjši dokazali, da vedo, kako se pripleše do samega vrha. Anja Leskovar in Anja Tori sta se v paru uvrstili na 1. mesto, s tem sta osvojili naslov državnih in prav tako naziv pokalnih prvakinj . Žana Grabnar in Nives Moneta sta si priplesali 4. mesto, Pika Naglav in Klara Kovač pa sta v isti kategoriji zasedli 7. mesto. Najmlajši pionirji so blesteli tudi v kategoriji disco dance velike formacije, kjer so si z odličnim plesom priplesali zmago in osvojili naslov državnih prvakov.

Zadnji nastop Plesne šole Urška iz Zagorja so bila disco dance mala skupina Dive, ki so se uvrstile na 1. mesto in si skupaj z zmago priplesale naziv državnih prvakinj.

Čudoviti rezultati so sad pridnosti in marljivega treniranja vseh generacij plesalcev v Zagorju skupaj z obema trenerkama. Ni naključje, da so otroci popolnoma napolnili naročja trenerk s pokali in vsem narisali nasmeh na lica. Sedaj pa na zaslužene počitnice, od 24. do 27. 8. 2014 pa na Poletni plesni kamp v Poreč, kjer bodo dopolnjevali in nadgrajevali svoje plesno znanje.

Odlične plesalce v oktobru 2014 čaka svetovno prvenstvo v Torinu v Italiji.

 mala skupina - mladinci

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top