Plavanje: Božičev memorial in Razvojni pokal 2021

V soboto je v olimpijskem bazenu Pristan v Mariboru potekal tradicionalni Božičev memorial v spomin na pred 30. leti tragično preminulega predsednika plavalnega kluba Branik iz Maribora, Toneta Božiča.

Kar 200 najmlajših plavalcev iz 13.- tih slovenskih klubov se je pomerilo tudi  v točkovanju za Razvojni pokal, kjer se po končanih štirih tekmovanjih, kjer se plavajo vse discipline,  razglasijo najboljši plavalci Slovenije v kategoriji  dečkov in deklic, ter mlajših dečkov in mlajših deklic.

V Rudarjevi ekipi so nastopile, Ariana Agrež, Mojca in Špela Oberžan, Pia in Teja Zore, Mia Milinković, Iva Knez, Noemi Borišek in Inja Zupančič,  ki so vse plavale osebne rekorde in  z osvajanjem medalj presenetile z nastopi.

Trenerji iz konkurenčnih klubov se ne morejo načuditi dejstvu, da se je po menjavi generacije  v Rudarju zopet pojavila skupina deklic, ki  kroji slovenski vrh mlajših plavalk.

Tako so se  najuspešnejšem Taju pridružila  dekleta, ki bodo, seveda ob primernih pogojih, krojile bodočnost v slovenskem plavanju.

Vsekakor  so z nastopi navdušile in dokazale, da njihov čas prihaja  v tej tekmovalni sezoni.

Že v uvodnem nastopu štafete 4 x 50 mešano so se dekleta, vse mlajše od tekmic, borile za medaljo, ki se jim je izmuznila s četrtim mestom.

V nastopu ml. deklic pa so plavalke Pia Zore, Noemi Borišek, Špela Oberžan in Iva Knez pometle s konkurenco in z veliko prednostjo zmagale.

Tako kot se je začelo, se je tudi nadaljevalo. Pri starejših dekletih, a leto dni mlajša je v treh nastopih Ariana osvojila 1. mesto na 400 mešano, drugo na 200 delfin in tretje na 200 prsno.

Mojca je osvojila 3. mesto na 200 delfin, kjer sta bili na stopničkah obe Rudarjevi plavalki.

Največje presenečenje letošnjega leta pa je eksplozija Pije Zore, ki je z resnim delom in pristopom pokorila vso konkurenco na 50 in 100 hrbtno ter 400 prosto, ter bila tretja na 50 delfin.

Pri mlajših deklicah so odlično plavale  tudi Špela Oberžan, ki je bila prva na 50 delfin in druga na 100 prsno, kjer ji je družbo s tretjim mestom delala Noemi.

Nikakor pa ne smemo pozabiti omeniti ostalih plavalk, ki so v koronskih časih  izredno napredovale in se dostojno vmešavale v boj za medalje in spomnile na zlate čase trboveljskega plavanja.

Kakorkoli, omenjene plavalke so navdušile, a le z voljo in  s trdim delom  se bodo nadaljevali  odlični  rezultati.

 

Martin Raušl, trener PK Rudar Trbovlje.

 

 

 

 

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top