Plavalni klub Rudar Trbovlje na Pokalu Ribnice

V soboto so se mlade perspektivne plavalke Plavalnega kluba Rudar udeležile prvega uradnega tekmovanja v sezoni 2021/22 v 25 metrskih bazenih. Gostitelj, plavalni klub Ribnica je privabil kar 300 plavalcev in plavalk v kategoriji  mlajših dečkov in mlajših deklic, ter dečkov in deklic. Rudar so zastopale naslednje plavalke: Ariana Agrež, Mojca in Špela Oberžan, Pia Zore, Noemi  Borišek ter Iva Knez.

V manjšem bazenu z  le petimi progami, so naše ribice prikazale odlične nastope in se uvrščale na visoka mesta. Največji  dosežek je kljub prehladu uspel Ariani  Agrež, ki si je v petih nastopih v 100 metrskih disciplinah priplavala 5 kolajn. In to vse srebrne , saj se ji je poznala zmanjšana količina treningov zaradi bolezni.

Pri deklicah ji je sledila z uvrstitvijo na 3. mesto na 100 delfin Mojca, ki se je uvrstila še na 6. mesto na 100 prosto, na 7. na 100 prsno in na 9.  100 hrbtno. Vse te uvrstitve oziroma seštevek časov vseh štirih disciplin pa ji je , tako kot Ariani, prinesel  nastop v velikem  finalu na 100 mešano  petih najboljših plavalk tega mitinga. Kot že rečeno, je Ariana morala priznati premoč plavalki iz Ilirije, sicer njeni veliki konkurentki in prijateljici, ki pa problemov s procesom treniranja  ni imela.

Za presenečenje je poskrbela tudi Pia Zore, ki si je priplavala 3. mesto na 50 hrbtno in dokazala, da  plavalke v kategoriji mlajših deklic dobivajo resno konkurentko iz Trbovelj.

Blizu medalj in uvrstitev med  boljše so bile tudi  Špela  Oberžan  s petim in šestim mestom na 50 delfin in 50 prsno, Noemi  Borišek  s sedmim na 50 prsno, ter Iva Knez, ki  je ravno tako prikazala odlično plavanje in se uvrščala med 16 najhitrejših.

»Kar je pa najpomembneje, s prikazanim plavanjem  in rezultatskim napredkom so dokazale, da bo prihodnost njihova« je še dejal trener Plavalnega kluba Rudar Trbovlje, Martin Raušl.

Foto: PK Rudar Trbovlje

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top