Plavalni Božičev memorial 2012

V soboto so se mladi plavalci plavalnega kluba Lafarge Cement udeležili Božičevega memoriala v Mariboru, ki je organiziran v spomin na bivšega predsednika plavalnega kluba Branik, ki se je ponesrečil v avtomobilski nesreči. 

Pravila tekmovanja so tudi letos nekoliko spremenili in samo tekmovanje naredili zanimivejše, obenem pa tudi tržno uspešnejše. Namreč, to tekmovanje bo štelo v skupni pokal, ki naj bi ga osvojil zmagovalec seštevka disciplin 200 Mešano, ki se bo plavalo v Ljubljani in pa 100 Mešano, ki je bilo na sporedu v Mariboru. O rezultatih iz Miklavževega mitinga bomo še poročali, o uspehih naših mladih plavalcev na tekmi v Mariboru, pa v tem prispevku.

Tekmovanja v Mariboru, katerega so se udeležili mlajši člani našega kluba; Nina Kos , Klara Volaj, Karmen Kovač, Sara Dvorjak, Karin Stražar, Kaja Imperl, Tilen in Žiga Šintler, tem pa so se pridružili tudi perspektivni najmlajši, ki so s svojim delom in napredkom upravičili nastop na tako močnem in množičnem tekmovanju, Marcel Urbanija, Jaka Jeršin, Nika Todorovič, Daša Krajnc, ter najmlajša Tia Tara Zupančič. 

Odveč je poudarjati, da so vsi pokazali odlično tehniko plavanja, ki je v razvojni fazi najpomembnejša, plavali pa so tudi čase, ki so povsem konkurenčni ostalim plavalcem, ki imajo neprimerno boljše pogoje za sam trening. Velik dokaz za to, da smo najboljši, ko smo ranljivi, je to, da so vsi ti mladi plavali v konkurenci leto starejših vrstnikov, kar je pri mladih plavalcih izrednega, lahko rečemo, odločilnega pomena. Tako je bil najboljši Žiga Šintler, ki se je enakovredno kosal s starejšimi v vseh disciplinah, a osvojil le 9. mesto v točkovnem seštevku rezultatov na 50 prsno in delfin, ter 100 hrbtno in prosto. A v uteho mu je bilo to, da je bil suvereno najboljši v svojem letniku. Le nadejamo se lahko, da bo na zimskem prvenstvu pokazal podobno pripravljenost in osvajal medalje za trboveljsko plavanje.

Uspešen je bil tudi njegov brat Tilen, ki se razvija v odličnega prsača, ki jih po odhodu Tjaše Vozel v klubu primanjkuje. Vsekakor pa je pokazal velik napredek v vseh tehnikah plavanja. Točkovno najboljši rezultat pa je dosegla Klara Volaj, ki dokazuje, da bo tudi v tej sezoni konkurenčna, čeprav mlajši letnik v kategoriji kadetinj.

V izredni konkurenci 410 mladih plavalcev iz 19 klubov, so naši »delfinčki« osvojili še nekaj solidnih uvrstitev. Velja omeniti, da so vsi plavali z leto starejšimi, kar pri tej starostni kategoriji ni nezanemarljivo. Kot že rečeno, so za veselje poskrbeli tudi najmlajši, ki so prikazali odlično tehnično znanje, ki se s solidno količinsko pripravo lahko spremeni v odličen časovni rezultat. To pa je že izpolnjen pogoj za nadaljevanje tradicije trboveljskega plavanja in vere v izgradnjo prepotrebnega pokritega bazena.

Avtor: Darko Raušl

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top