Plavalci tudi v Celju do več odličij

Plavalci plavalnega kluba iz Trbovelj so se tudi letos udeležili mitinga v Celju. Tekmovanje je potekalo v soboto 14. in v nedeljo 15. novembra 2015, v bazenu Golovec.

Sobotnega dela tekmovanja za kadete, mladince in člane se je udeležilo 286 plavalcev iz 19 domačih in petih klubov iz sosednje Hrvaške.

Štiri dekleta in štirje fantje so uspešno branili klubske barve.Po številu medalj sta bila najuspešnejša Tilen in Žiga Šintler. Tilen je bil nepremagljiv v disciplinah 100m in 200m prsno, ter 400m mešano. Na 200m mešano pa si je priboril bron. Tesno mu je sledil brat Žiga, ki je osvojil tri srebrna odličja: na 100m prsno, 200m prosto in 200m mešano, ter tretje mesto na 400m prosto. Jaka Jeršin in Nejc Kos sicer nista posegala po stopničkah, vendar sta oba postregla z novimi osebnimi rekordi, v vsakem svojem nastopu. Nejc je zaradi obveznosti nastopil zgolj popoldne, na 800m prosto in se uvrstil na 5. Mesto.

Od deklet sta po odličjih posegli Daša Krajnc in Nika Todorovič. Daša je v dopoldanskih nastopih v disciplini 100m mešano in 100 prsno osvojila dva četrta mesta. V popoldanskem delu si je priplavala tretje mesto v kategoriji 200 mešano in svoje nastope okronala s srebrom na 100m delfin. Nika je uspešno prestala svoj debitantski nastop v najdaljši delfinovi preizkušnji, na 200m in osvojila tretje mesto.

Uspešnim nastopom zgoraj omenjenih plavalk sta se pridružili tudi Kaja Imperl in Nina Kos. Za odličja žal ni bilo dovolj moči, saj sta dekleti letos pričeli tekmovati v članski kategoriji, sta pa razveselili z uvrstitvami blizu medalj. Tako je Kaja uspešno prestala »vodni krst« na 400m prosto in zasedla 7. Mesto. V 100m hrbtno je osvojila 6. , na 50m prosto in delfin pa dva peta mesta. Nina je svoje najboljše nastope zaključila na 200m mešano in hrbtno in sicer vedno na 6. Mestu.

V nedeljo je celjski bazen gostil mlajše tekmovalce. Kar 170 plavalcev iz štirinajstih slovenskih, dveh hrvaških in enega nemškega kluba je napolnilo bazen na Golovcu.

Iz Trbovelj so se udeležili mitinga Tiatara Zupančič, Brina Rozina, Jan Lah Škrbec in Lovro Koncilja.
Ena izkušena plavalka in trije mladi mušketirji se niso odrezali nič slabše kot starejši kolegi v soboto. Prav vsi so vsak svoj nastop rezultatsko izboljšali.

Po odličjih je posegla Tiatara. V disciplini 100m mešano si je delila bron, na 100 in 200m prosto, ter 200 hrbtno pa si je priplavala srebro. Brina je vse svoje nastope zaključila med prvo deseterico. V njeni paradni tehniki, 50 in 100m prsno se je zavihtela na 5. In 4. Mesto. Tudi Jan in Lovro sta navdušila s svojimi nastopi. Lovro je svoj najboljši nastop na 50 prsno končal na 12. Mestu, Jan pa z 50m hrbtno na 9. In 50 delfin na 7. Mestu. Poudariti velja, da najmlajši trije plavalci tekmujejo v kategoriji eno in dve let starejših plavalcev. Tako njihov čas za odličja, seveda ob resnem delu, šele prihaja.

Naši plavalci so zopet dokazali, da so navkljub slabšim pogojem dela, dobro pripravljeni in sposobni konkurirati plavalcem, ki trenirajo v znatno boljših razmerah.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top