Plavalci na Banja Luka open 2015 in Lilegovem memorialu v Brestanici

Minuli vikend se je 7 plavalcev plavalnega kluba Lafarge Cement udeležilo, na povabilo organizatorja, izredno močnega 8. mednarodnega plavalnega mitinga Banja Luka Open. Miting, ki ima svojo tradicijo že od leta 2007 in šteje tudi kot kvalifikacijska tekma za olimpijske igre in svetovna prvenstva.

Kar 300 plavalcev iz 8. držav, so se v pokritem Olimpijskem bazenu v Banja Luki pomerili na preliminarnem testu. Med njimi tudi Velimir Stjepanović, aktualni evropski prvak na 200 in 400m prosto

Plavalni klub Lafarge Cement nima plavalcev v članski kategoriji, a so se tudi v absolutni konkurenci primerjali z najboljšimi. A se v ostalih kategorijah niso izneverili tradiciji, ter se domov vrnili z šestnajstimi kolajnami.

Štiri v štirih nastopih si je priboril Žiga Šintler. Na 400 in 1500 prosto, kjer je v svoji kategoriji osvojil zlato kolajno, ter se še po enkrat uvrstil na drugo mesto na 200 prsno in enkrat na tretje 200m  prosto. Z odplavanimi rezultati v tem obdobju je presenetil in dokazal, da se razvija v odličnega srednje in dolgoprogaša.

S štirimi medaljami v štirih nastopih sta mu sledili še Daša Krajnc in Tiatara Zupančič, debitantki na mitingu. Daša je z vso konkurenco opravila na 200m prsno, na 200 in 400m mešano, na 100m delfin, pa je osvojila na srebro. Tiatara, kot naša najmlajša udeleženka , je osvojila bron na100 prosto, srebro na 400 prosto in 200m mešano, zlato pa na 200m hrbtno.

Z dvema  odličjema je tekmovanje z odliko opravila Kaja Imperl. In sicer je na 200m delfin in 200m hrbtno osvojila odlično tretje mesto.

Nika Todorovič, tudi novinka na mitingu, je na 200m v delfinovi tehniki zasedla  odlično, drugo mesto.

Z osvojenim tretjim mestom na 400m mešano, pa je biro medalj zaključil  Kos Nejc.

Nina Kos žal ni posegla po odličjih, vendar je razveselila z dobrimi uvrstitvami in osebnimi rekordi.

Mitinga se zaradi poškodbe in šolskih obveznosti nista udeležila  Karmen Kovač in Tilen Šintler, z nastopi katerih bi se bera medalj za naš klub tudi povečala

Najmlajši trboveljski plavalci so se  ta vikend pomerili na 44.Lilegovem memorialu v Krškem. Kot edina nastopajoča sta naš klub zastopala Brina Rozina in Jan Lah Škrbec. V konkurenci 163 plavalcev iz sosednje Hrvaške in Slovenije, sta nastopila kot mlajša letnika v najmlajši kategoriji. Z vsemi svojimi nastopi sta zasedla mesta v zgornji tretjini uvrščenih. Glede na sotekmovalce iz njunih letnikov pa vedno med prvo deseterico. Zaradi zdravja se tekmovanja žal ni udeležil Lovro Koncilja.

Po tako uspešnih nastopih trboveljski plavalci z veliko nestrpnostjo pričakujejo naslednja tekmovanja in treninge v trboveljskem letnem bazenu. Saj  je ves trud plavalcev, v malem (25m) bazenu in tekmovanje v velikih(50m) bazenih, kot  Sizifovo delo.

Hitro pa se bliža tudi naše tekmovanje 46. Lučkin pokal in ob tako visokem jubileju, si to tekmovanje zasluži tudi vašo pozornost.

20150531_180035

20150531_180702

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top