Pisateljici

Ponosni smo, da je Zasavje bogatejše za dve novi, mladi pisateljici! Taja Metličar in Maša Mlinarič sta ob podpori Mladinskega centra Trbovlje naredili prve, prave pisateljske korake. Tajina knjiga je avtobiografsko delo z naslovom »Številka trenutno ni dosegljiva«, Maša pa je v svet fikcije stopila s kriminalnim romanom »Mostovi vseh realnosti«.

 

 

Izvirna PREDSTAVITEV KNJIG in pogovor z avtoricama bo v SOBOTO, 5. DECEMBRA, ob 19:00 uri, v klubu MCT.

 

 

Vljudno vabljeni!

 

»Mostovi vseh realnosti«
Maša Mlinarič je štiristo stransko zgodbo začela pisati že pri rosnih šestnajstih letih. Kriminalni roman z naslovom »Mostovi vseh realnosti« je najprej presenetil njene gimnazijske profesorje, ki kar niso mogli verjeti, da se v Maši skriva takšen talent. Z izdajo romana se Maša tako nedvomno uvršča med najmlajše slovenske pisateljice. Avtorica bralca popelje v svet napete kriminalke, postavi ga v razmerja, kjer je primoran razmišljati, da bi odkril pravi razplet in ko je bralec povsem prepričan, da pozna konec, ga Maša prijetno preseneti. In prav to preigravanje Maše z bralcem je izvirnost njenega pripovednega sloga, ki povzroči, da »pademo not« in knjigo odložimo šele ko zmanjka strani.

 
»Številka trenutno ni dosegljiva«
Taja Metličar se v knjigi »Številka trenutno ni dosegljiva « vrača v obdobje, kjer se je vse začelo in hkrati končalo. Trenutek, ko je na cesti nekje med Blagovico in Izlakami doživela prometno nesrečo, je sestavljanko njenega življenja razbil do neprepoznavnosti. V njeni sestavljanki manjka mnogo kosov in Taja ve, da nekatere ne bo nikoli našla. Kljub temu pa vsak kos, fragment njenega življenja ogleduje z otroško zvedavostjo. »Kdo si, kaj si, kam spadaš« Pa naj bo to oseba, občutek, dogodek, Taja vsak košček pozorno pogleda, o njem razmisli, se mu začudi največkrat pa samo nasmeji. In prav ta širok nasmeh je razpoznavni pečat Taje, ki izžareva vedrost in veselje do življenja ter odgovarja dragi bralec, draga bralka na tvoje začudenje, zakaj je na naslovnici te težke življenjske zgodbe sončnica.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top