Pionirji NK Rudar Trbovlje izredno uspešni na turnirju v Brežicah in v Medvodah

V Brežicah je nastopala ekipa U-11 in v konkurenci 16-ih ekip brez poraza osvojila 1. mesto. Že v predtekmovanju so prikazali dobro igro in premagali vse tri nasprotnike.

Najprej so bili boljši od hrvaške ekipe MNK Laz, ki so jo gladko premagali z 3:0, v drugo so premagali stalnega tekmeca na turnirjih ekipo NK Krško z 1:0 in na koncu še ekipo PIK Vrbovec z 2:0. V četrtfinalu so za nasprotnika dobili nekoliko slabšo drugo ekipo NK Krško, ki so jo brez večjih težav ugnali z 2:0. Še največ težav so imeli v polfinalu, kjer so ekipo Trebnjega odpravili šele po streljanju kazenskih strelov s 4:3. V rednem delu je bil rezultat 2:2.V finalu so se še enkrat pomerili z prvo ekipo NK Krško in jo še enkrat premagali tokrat še bolj zanesljivo z 2:0. S tem so jim z obrestmi vrnili za poraz, ki so jim ga slednji zadali v finalu turnirja, ki je potekal v mesecu novembru v trboveljski dvorani Polaj. Na dotičnem turnirju je nastopala tudi mlajša, druga ekipa NK Rudarja, ki pa razumljivo proti starejšimi ni imela velikh možnostih za uspeh. So pa vseeno prikazali dobro igro in bi si z malo več sreče tudi lahko zagotovili igranje včetrtfinalu. Njihovi rezultati so bili sledeči: NK Rudar-2 : NK Moslovina 0:2 NK Rudar:NK brežice-a 0:2 NK Rudar:NK Brežice-b 2:0 in NK Rudar:NK Krško-b 4:5 po sreljanju kazenskih strelov. Omeniti še velja, da je bil igralec Matic Sotlar izbran za najboljšega igralca, Rok Hudomalj pa za najboljšega vratarja turnirja.

DSC_0034

 

V Medvodah so se pa merili pionirji, rojeni 2007 oz. uradno U-8. Nastopalo je 16 ekip iz raznih krajev Slovenije. V skupinskem delu so premagali ekipo Virtus Kamnik s 5:0 in remizrali z NK Škofjo Loko 0:0 in z NK Arne Tabor prav tako 0:0. S tem so osvojili prvo mesto v svoji predtekmovalni skupini. V nadaljnem tekmovanju so se prvo pomerili v četrtfinalu z ekipo NŠ Miklavž/Dobrovce in jo premagali po kazenskih strelih z 2:0. V rednem delu je bil rezultat zopet 0:0. V polfinalu so se razigrali tudi napadalci, ki so dosegli dva zadetka, kar je zadostovalo za zmago z 2:1 proti favorizirani domači ekipi NK Medvod. V finalu so pa prikazali najboljšo igro, saj so odpravili vrstnike NK Triglav Kranj kar z 4:1 in s tem povsem zasluženo osvojili prvo mesto. Zahvala gre tudi vsem staršem obeh selekcij, ki so športno vspodbujali tekmovalce na turnirju.

Po doseženih rezultatih se vidi dobro delo domačih trenerjev v klubu, a kaj, ko igralci, prekmalu,ob prvi možnosti zapuščajo domači klub v veri, da v narekovanju, v večjih klubih teče med in mleko.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top