Pevski vikend ’13

V petek, 22. novembra 2013, smo se pevci Pevskega zbora GESŠ Trbovlje, takoj po pouku, odpravili v Planico, kjer je, tako kot vsako leto, potekal naš »Pevski vikend« oziroma intenzivne priprave na novo pevsko sezono. Letos so nas na pevskem vikendu,poleg zborovodje Blaža Rojka, spremljali še profesorji Irena Lavrač, Tadeja Osredkar in Andraž Borovšak.

Od petka popoldan, ko smo prispeli, pa do nedeljskega kosila, po katerem smo se odpravili proti domu, smo realizirali 22 ur vaj, ki so vključevale vaje vokalne tehnike in učenje novega programa. Že 22 ur se sliši veliko, če pa še zapišem, da se oba večera velika večina pevcev povsem prostovoljno in iz užitka zbere na hodnikih doma in prepeva najrazličnejše skladbe, morate priznati ,da nismo le izjemno pridni in delavni, temveč tudi predani petju, v katerem neizmerno uživamo.Med pevskim vikendom je nekaj ur namenjenih tudi učenju, da ne pozabimo na šolo, in rekreaciji.

Sicer pa pevski vikend ni namenjen le delu, temveč tudi uradnemu sprejemu novih pevcev in novih profesorjev spremljevalcev v našo vsako leto večjo družino. Tako so tisti, ki se nam na pevskem vikendu pridružijo prvič, vedno deležni še pevskega »fazančovanja«, ki jim ga pripravijo starešine, torej tisti, ki so v pevskem zboru zadnje leto in imajo za seboj največ pevskih izkušenj. Ko opravijo zanimive zadane naloge, morajo še slavnostno priseči svojo zvestobo pevskemu zboru in tako uradno postanejo člani našega zbora.

Tako kot vsakič na pevskem vikendu smo tudi letos opravili ogromno dela, se odlično zabavali, zato verjamem, da vsi že komaj čakamo naslednje priprave v tem šolskem letu.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top