Pestro dogajanje v Športnem društvu FELIX Zasavje

Dogajanje v Športnem društvu FELIX Zasavje bo v prihajajočih dneh še zelo pestro.

Največji dogodek, tako za društvo, kot tudi za zasavski šport, je zagotovo uvrstitev mlajših pionirk (dekleta do 12 let) ekipe ŠD Felix Zasavje, na finalni turnir državnega prvenstva , ki bo potekal v soboto, 17. novembra, v Škofji Loki, pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Naša dekleta so se namreč uvrstila med prve štiri ekipe v Sloveniji in se bodo potegovala za naslov državnih prvakinj .

Poleg državnega prvenstva pa se v novembru začne že prvi krog Zasavske lige Felix , ki smo jo letos organizirali prvič. V tekmovanju, ki bo potekalo vse do marca, so bodo pomerile vse osnovne šole v Zasavju, kjer ŠD Felix izvaja svojo košarkarsko šolo. Tako se bo pomerilo 10 zasavskih osnovnih šol, vsaka šola pa se bo imela priložnost pomeriti z vsako – tako bo vsaka ekipa odigrala vsaj 9 tekem. Zakaj vsaj? Ker za najboljše štiri košarkarske šole na koncu seveda sledi finalni turnir Zasavske lige Felix! Omeniti pa velja še našo novo maskoto, ki so jo vse igralke že vzljubile na samih krožkih – to je Slonček Felix, ki deklice vzpodbuja pri igranju košarke in bo na tekmah pridno navijal za njih.

Da pa popestrimo praznični december, bomo letos že 4. leto zapored organizirali tradicionalni Veliki novoletni turnir Športnega društva Felix . Predvidoma bo potekal v soboto, 15. decembra, v športni dvorani Log v Hrastniku. Na celodnevnem turnirju se bodo pomerile ekipe iz vseh naših košarkarskih šol. Namen turnirja je druženje naših najmlajših košarkaric, ki ga bomo popestrili s prihodom dedka Mraza. Tako kot vsako leto nam bodo pri sami organizaciji turnirja pomagale tudi naše pridne igralke iz selekcij.  

Prihajajoči praznični dnevi bodo tako za ŠD Felix precej delovni, verjamemo pa, da se bo ves trud poplačal!

Avtorica: Nikita Vrbnjak, ŠD Felix

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top