Pestro dogajanje trboveljskih gasilcev

Za gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Trbovlje mesto je zelo pestro polletje. V prvem polletju smo posredovali že na 334 intervencijah, od katerih smo 204 opravili med epidemijo koronavirusa. V tem času je bila večina intervencij povezana ravno z epidemijo, saj smo opravljali redno razkuževanje vstopne točke za paciente s sumom na covid-19 pri Zdravstvenem domu Trbovlje, razkuževanje domov starejših občanov v Trbovljah, Hrastniku in v Preboldu, razkuževanje drugih objektov, v katerih se je pojavila okužba z virusom, ter dnevno skrbeli za prevoz vzetih vzorcev na testiranje v Ljubljano. Skrbeli smo za razvoz osnovnih življenjskih potrebščin za starejše občane ter v sodelovanju z Rdečim križem Trbovlje in s CSD Trbovlje za prevoz toplih obrokov za socialno najbolj ogrožene.

Čeprav smo bili med epidemijo koronavirusa primorani prekiniti izvajanje operativnih vaj, smo v prvem polletju 2020 skupaj z Gasilsko zvezo Trbovlje izvedli štiri operativne vaje, ki so bile namenjene vsem gasilskim društvom v občini, na njih pa so naši operativni gasilci sodelovali tudi kot inštruktorji. Veseli nas, da so se nam na vajah pridružili tudi gasilci iz sosednjega Hrastnika.

Ob koncu epidemije smo lahko začeli izvajanje rednih tedenskih operativnih vaj, prav tako pa so se v gasilskem domu začela gradbena dela prve faze prenove prostorov. Gasilci se že veselimo videza nove dežurne sobe, prostora za druženje v prostem času, ki bo opremljen s sejno mizo za sestanke in analize intervencij, z novo kuhinjo, ter novega fitnesa, ki bo namenjen vsem gasilcem iz Gasilske zveze Trbovlje.

Poglejmo še malo v prihajajočo polovico leta. V mesecu septembru v Gasilski zvezi Trbovlje začenjamo tečaj za operativnega gasilca, ki se ga bo udeležilo devet gasilcev pripravnikov našega društva, bliža pa se tudi mesec oktober, mesec požarne varnosti, v okviru katerega bomo tudi letos organizirali več dogodkov, med drugim odprtje novih prostorov, pozneje, proti koncu leta, pa tudi prevzem novega tehnično-reševalnega gasilskega vozila. Ob koncu leta pa vas bodo naši člani ponovno obiskali na vaših domovih, vam prinesli gasilski koledar in vam zaželeli vse dobro v novem letu.

 

Avtor: PGD Trbovlje-mesto

Fotografije: maja Rozman in arhiv PGDTM

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top