Parkomati pri SBT

 

Obvestilo občankam in občanom. S 1. julijem bosta pred Splošno bolnišnico Trbovlje začela obratovati parkomata, zato bi vas glede celotne zadeve želeli informirati.

Za uvedbo parkomatov se je Občina odločila zgolj iz enega samega razloga in ta je: zagotoviti večje število prostih parkirnih mest občanom, ki pridejo k zdravniku, po napotnico ali v splošno bolnišnico in jim na ta način olajšati celotno izkušnjo. Bolnim in starejšim ljudem, mamicam z otroki in drugim želimo prihraniti veliko korakov, ki bi jih sicer morali prehoditi od prostega parkirišča do ustanove. Prosto parkirišče je včasih  oddaljeno tudi po 200 ali več metrov od zdravstvene ustanove. Z uvedbo parkomatov želimo povečati število prostih parkirnih mest na račun tistih, ki zasedejo prostor, vendar ne koristijo zdravstvenih uslug.

Parkomati bodo postavljeni v zadnjem tednu meseca junija, z delovanjem pa bodo pričeli 1. julija 2017. V obdobju od 1. 7. do 7. 7. bodo redarji prijazno opominjali ter opozarjali na parkomate ter v tedenski poskusni dobi tudi navajali občane na noviteto. Od 7. julija dalje pa bo potrebno vsa navodila upoštevati, saj bo nespoštovanje pravil potrebno sankcionirati. Parkomati bodo delovali samo od ponedeljka do petka, od 7. do 16. ure, vse ostale ure, praznike in vikende pa bo parkiranje brezplačno.

Prve pol ure parkiranja bo brezplačne, vsaka naslednja ura pa bo stala 0,5€, kar pomeni, da če plačate 0,5€ boste lahko vozilo parkirali za 1uro in pol. Parkomat sprejema samo kovance in razlike ne vrača, kar pomeni, da vam za tisto razliko v denarju, ki vam je parkomat ne vrne, sorazmerno podaljša čas parkiranja.

Kljub temu, da gre za novost v naši občini, ki je sicer v večjih mestih povsem normalen pojav, želimo prehod in uporabniško izkušnjo narediti uporabniku kar se da prijazno.

Denar, ki se bo zbral v parkomatih bomo namenili za nakup, popravilo in vzdrževanje otroških igral, ukrepe, ki izboljšajo prometno varnosti v mestu in urejajo promet ter stvari, ki večajo kvaliteto življenja.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top