Parkomati na Ulici 1. junija

S prvim septembrom se bo na parkiriščih od Knjižnice Toneta Seliškarja do vključno urejenega parkirišča nad Parkom kulture vzpostavilo plačljivo parkiranje. A obiskovalci bodo še vedno lahko parkirali tudi brezplačno. Parkirišča od knjižnice do krožišča so namenjena vsem, v večini primerov pa tam občani parkirajo z namenom, da se odpravijo po kratkih opravkih (bodisi v trgovino, knjižnico, na pošto …). Vse te opravke bodo lahko občani in obiskovalci Trbovelj še vedno opravljali brezplačno, saj bo parkiranje prve pol ure še vedno brezplačno. 

 

Cena parkiranja bo enaka kot na že vzpostavljenih conah parkiranja, torej prvih 30 minut brezplačno, vsako nadaljnjo uro pa bo cena parkiranja 50 centov. Parkiranje bo plačljivo zgolj med delovniki (pet dni v tednu), med 7. in 16. uro, med tem, ko bo po 16. uri in čez vikend parkiranje ostalo brezplačno. 

 

Glede na to, da na tem območju ni potreb po dolgotrajnem parkiranju, bodo parkirišča na voljo obiskovalcem, zaradi pol ure brezplačnega parkiranja pa ne pričakujemo iz naslova parkirnin večjega prihodka.

 

Ob tem želimo izpostaviti, da imajo prebivalci večstanovanjskih stavb v Trbovljah še vedno omogočeno brezplačno parkiranje. S tem namenom smo tudi iz sistema plačljivih parkirnin izpustili območje od naslova Rudarska cesta 1a do naslova Ulica 1. junija 23.

 

Parkirni režim se tako spreminja v skladu z narejeno Celostno prometno strategijo Občine Trbovlje, izdelano leta 2017.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top