Pa saj je že Cankar vse sam povedal

Tudi letos so učenci ob pomoči svojih učiteljev pripravili tradicionalno decembrsko prireditev, v gledališki dvorani DDT. Bila je skladna s praznovanjem Ta veseli dan kulture, saj so radoživi otroci ogreli dlani obiskovalcev polne dvorane, med njimi tudi podžupanje Maje Krajnik.

Alenka Ramšak, koordinatorka prireditve, je združila v čudovito celoto predstavitev Cankarja. V ta namen so nastale številne risbe s pisateljevim portretom, ki so jih narisali učenci. Vpletli so citate iz njegovih del, med katerimi je bil tudi Srečna je pot, če je ljubezen vodnik… Treba je samo prijazne besede in prijaznega pogleda…

Učenci so zapeli, zaplesali, recitirali … Predstavili so tudi znamenito koračnico Johanna Strauss starejšega Radetzky March in tako dokazali, da se znajo tudi mladi potruditi, da dosežejo želeno. Bilo je veselo vzdušje in ura je minila kot bi mignil. Uživali so vsi, ki so bili tam.

Pripravili so brošuro, kjer bodo slike Ivana Cankarja, ki so jih narisali učenci in nekateri uveljavljeni Trboveljski slikarji, med njimi Zoran Poznič, Jože Ovnik, Bogdan Barovič.

Obljubili so, da se naslednje leto spet srečamo.

Besedilo in slika: Irena Vozelj

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top