Otvoritev prenovljene notranjosti gradiča

Lovski gradič je minuli konec tedna odprl svoja vrata za občane. Na t.i. dnevu odprtih vrat so si obiskovalci lahko ogledali prenovljene notranje prostore.

Zbrane sta na prireditvi pozdravila župan Občine Trbovlje Vili Treven ter direktor Delavskega doma Trbovlje, Zoran Poznič. Župan je spomladi imenoval delovno skupino v sestavi: Branko Krevl, Jasna Gabrič, Zoran Poznič in Miran Kalšek. Ta skupina je v naslednjih mesecih pripravila vse potrebno za prenovo, ki so jo zaposleni v DDT in zunanji sodelavci izvedli v jesenskih mesecih.

Zgornji del stavbe je bil prenovljen v rudarskem slogu, kar je 200 let spremljalo trboveljsko dolino. Spodnji del pa je bil prenovljen v srednjeveškem slogu, kamor izgradnja Lovskega gradiča tudi datira.

Stavba bo v prihodnje namenjena raznim dogodkom kot so glasbeni večeri, literarni večeri, predstave, razstave, protokolarni sprjeemi gostov. Prav tako bo na voljo podjetjem za njihove konference, sprejeme ali pogostitve.  V zgornjem delu bo tudi urejena turistično informacijska točka. Spodnji del pa bo tako kot doslej služil porokam.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top