Otroški in mladinski parlament

Občina Trbovlje je nosilka certifikata Mladim prijazna občina. S pridobitvijo certifikata smo se zavezali, da bomo področje mladih še naprej razvijali, mlade upoštevali in poslušali njihova mnenja, predloge ter pobude.

 

V četrtek, 28. maja 2015 smo ob občinskem prazniku v sejni dvorani Občine Trbovlje gostili mlade in sicer otroški in mladinski parlament.

 

Na otroškem parlamentu je sodelovalo 24 parlamentarcev iz OŠ Trbovlje, PE Alojza Hohkrauta, OŠ Tončke Čeč in OŠ Ivana Cankarja, pod okriljem in v organizaciji Društva prijateljev mladine Trbovlje. Otroški parlament je vodila Tamara Jovičič in razpravljali so o temi »Trbovlje danes«. Razprava se je pričela z debato opaženih sprememb v zadnjem letu v Trbovljah, ureditvijo ceste, igrišča ob Rudarju, prenovi urgentnega bloka. V prihodnjem letu so izrazili željo, da si želijo kolesarske steze po Trbovljah, izposoje koles, več športnih aktivnosti, več prireditev namenjenih mladim… Zelo so zadovoljni z izvirom pitne vode v mestnem parku, ter si želijo še več teh izvirov pitne vode po raznih športnih igriščih. Predlagali so tudi adrenalinski park, ker imamo dobre pogoje in jih je v Sloveniji malo. Na ta način bi  v Trbovlje privabili turiste.

 

Ob 12. uri smo gostili  tudi mladinski parlament. Teme, o katerih so se mladi razpravljalci pogovarjali z županjo in njenimi sodelavkami in sodelavci so med drugim bili: objekt Mehanike, varnost kolesarjev v cestnem prometu v občini Trbovlje, površine RTH (možne vsebine, sanacija), koši za smeti – urejanje okolice, prostorski načrt občine Trbovlje…

 

Posnetek obeh parlamentov bomo kmalu objavili tudi na spletni strani občine www.trbovlje.si in na FB profilu Občine Trbovlje. Vabljeni k ogledu!

 

DSC_0396 DSC_0399 DSC_0402 DSC_0404 DSC_0408 DSC_0409

DSC_0415 DSC_0416 DSC_0428 DSC_0429 DSC_0432

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top