Otroci so ključ do rešitve

 

20. novembra zaznamujemo svetovni dan otrok, ko že tradicionalno prevladuje modra barva. Letošnji v Sloveniji poteka pod sloganom »vKLJUČite me, sem KLJUČ do rešitve«. Občina Trbovlje je že od leta 2009 “Otrokom prijazno Unicefovo mesto” in da je tudi ta akcija se izvaja v okviru Unicefa.

Otroci so naša prihodnost in prav je, da jim damo priložnost in jih vključimo v naša odločanja in v oblikovanje boljšega sveta oziroma družbe. Otroci bodo na ta dan sprejemali zaobljube, kako spremeniti svet na boljše, k temu pa bodo pozvali tudi odrasle.

Namen svetovnega dneva otrok je dati priložnost otrokom, da je njihov glas slišan in tudi upoštevan. Na ta pomemben dan otroci po vsem svetu prevzemajo vloge odraslih, opozarjajo na položaj vrstnikov po svetu, odločajo o pomembnih zadevah, ki vplivajo na njihova življenja, izražajo svoje mnenje in želje za boljšo prihodnost.

Letošnji slogan je torej »vKLJUČite me, sem KLJUČ do rešitve«, zato si danes vsi zastavimo tri vprašanja:

  • Katere spremembe si želim videti v svetu?
  • Kaj je ključno, da pridemo do tja?
  • Kaj lahko sam naredim?

S pomočjo teh vprašanj si lahko nato vsi zastavimo zaobljube za boljši svet. Kot so zapisali pri UNICEF-u, vsaka sprememba se začne pri sebi in vsak dan je pravi čas za začetek.

Danes se tudi vi obarvajte v modro, zastavite si zaobljubo in pomagajte graditi boljšo prihodnost za vse.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top