Otroci iz pobratenega Salluminesa na obisku v Trbovljah

Tudi letos je 9 osnovnošolcev ter srednješolcev trboveljskih šol in dve spremljevalki odpotovalo v Sallaumines. V Franciji so preživeli 14 dni nepozabnih počitnic s katerih so se vrnili v četrtek, 12. julija.  Obiskali so Pariz, teden so preživeli na francoski obali, v bližini Mt.St. Michela, šest dni pa v Sallauminu z mladimi Francozi, sprejel jih je tudi župan, obiskali so Mladinski center, klub mladih in vodni park.

Francoska skupina je prispela včeraj zvečer (16. julija), danes pa jih je sprejel tudi župan Občine Trbovlje Vili Treven ter podžupanja. Po sprejemu so odpotovali v tabor mladih Mojca v Dolenjskih toplicah na »Angleške počitnice«. V soboto gredo v Strunjan, na naši obali bodo ostali pet dni, zadnji štirje dnevi pa so namenjeni srečanju z mladimi iz Trbovelj, obisku Ljubljane, Postojnske jame in Bleda ter Bohinja. V Sallaumines se vrnejo v ponedeljek, 30.julija.

Naj spomnimo: Občina Trbovlje je že 48 let pobratena s francoskim mestom Sallaumines, po katerem se imenuje naselje v Trbovljah, v kraju Sallaumines v Franciji pa je ena izmed ulic poimenovana “Trbovlje”.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top