Osnovnošolci spoznavali prednosti in slabosti svetovnega spleta

V sredo, 19. novembra 2014, so učenci Osnovne šole Ivana Cankarja Trbovlje v okviru tehniškega dne spoznavali prednosti in slabosti interneta ter se učili o varnosti in pasteh te priljubljene svetovne mreže.

V prvem delu so si ogledali izvirno predstavo Družinskega gledališča Kolenc z Vač, z naslovom Varnost na internetu, v drugem delu pa prisluhnili predavanju strokovnjaka s Safe.si.

Učenci, ki so doslej mislili, da o internetu vedo veliko, so prišli do mnogih novih znanj in spoznanj, hkrati pa so se tudi zelo zabavali.

Devetošolci so dogajanje povzeli takole:

Predstava je bila zanimiva, smešna in sodobna. Igralci so znali improvizirati, sodelovati s publiko. Bilo je tudi poučno. Po predstavi je sledil kviz in kot razred smo zelo lepo sodelovali. Predavanje gospoda Puschnerja s Safe.si je bilo zelo zanimivo, pravzaprav šokantno. Ni dolgovezil, temveč nam je podal resnične primere resničnih ljudi, z resničnimi pastmi interneta ter posledicami nepremišljene rabe npr. fotografije, pogovori z ljudmi, ki jih ne poznamo itd.

Po pogovoru z izvajalci učitelji ugotavljamo, da so tudi naši učenci že podlegli pastem interneta in pozivamo starše, naj otroke opozarjajo na nevarnosti in zlasti kontrolirajo oziroma omejujejo uporabo interneta.

DSC_3758

DSC_3707

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top