Osnovna šola Trbovlje – irsko obarvana šola

Minuli teden nas je pri urah angleščine obiskal irski prostovoljec Connor Derham, ki je v Sloveniji v okviru organizacije EVS. Z veseljem smo ga sprejeli medse in uživali v zvenu irskega dialekta, njemu pa pokazali svoje znanje angleščine, nad katerim je zelo navdušen.

 

Predstavil nam je Irsko in z veseljem smo gledali slike ter poslušali o njenih znamenitostih, zgodovini ter življenju na Irskem. Izvedeli smo tudi nekaj zanimivih irskih legend in si na videu ogledali najbolj priljubljen irski šport – hurling. Uživali pa smo tudi v tradicionalnem irskem plesu z moderno plesno koreografijo, ki nam je sicer ni odplesal Connor, saj pravi, da njegov talent ni ples, ampak igranje kitare.

 

Connor je prišel tudi na PŠ Dobovec. Vsi skupaj smo mu zaplesali ples dobrodošlice, kasneje pa se je s četrtošolci in petošolci igral angleške igrice, ob katerih smo učenci utrjevali svoje znanje angleščine.

 

Seveda pa naša učiteljica ne bi bila srečna, če ob vsem tem ne bi od nas tudi nekaj hotela. Po končani predstavitvi smo v okviru mini okrogle mize s Connorjem izvedli še intervju, na podlagi katerega bomo tudi mi izdelali predstavitev Irske in našega prostovoljca.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top