Osnovna šola Ivana Cankarja vključena v projekt zbiranja e-odpadkov

Osnovna šola Ivana Cankarja se je prijavila na osveščevalno-zbiralno akcijo na področju e-odpadkov in odpadnih baterij. Slogan družbe ZEOS, ki akcijo organizira, je Odločuj .

Na šoli so postavljeni  zbiralniki za baterije, sijalke in male gospodinjske aparate. Vabimo vas, da jih uporabite, če sami ne razpolagate z zabojniki teh vrst. Postavljeni so takoj za vhodnimi vrati v šolo.

21. 11. 2012 pa bo na šolskem dvorišču stalo vozilo e-transformer . To je multimedijsko vozilo opremljeno s fotovoltaično elektrarno. V notranjosti je predstavljen celoten proces zbiranja in ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami.

Med predstavitvijo (ogled traja 20 minut in je za največ 20 oseb hkrati) si lahko pobliže ogledate sestavo in vpliv tovrstnih odpadkov na okolje in zdravje ljudi. Vozilo bo  odprto od  8.00 do 14. 00.

Če ste zainteresirani za ogled vozila, se prosim oglasite Jerici Rajšek (03 56 33 202 ali jerica.rajsek@guest.arnes.si ), da bi se uskladili glede urnika ogledov.

Učence vseh šol iz Trbovelj in tudi širšo javnost pa pozivamo k zbiranju večjih električnih  aparatov. 21. novembra jih lahko pripeljete na naše šolsko dvorišče (kovinska paleta se nahaja na dvorišču pred stranskim vhodom v telovadnico) in odpeljani bodo še istega dne. Upamo, da jih bomo zbrali precej!

Če vam ni vseeno za naše lepo, čisto okolje, se vidimo 21. 11. 2012.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top