Osmi izbor Naj športnik ETV 2013 zaključen

Po dobrem mesecu glasovanja so na televiziji ETV v sredo, 5.februarja 2014, v športni oddaji Skok v šport gostili Naj športnike ETV za leto 2013 v spomin na Braneta Omahneta.

Za predlagane športniki so gledalci poslali skupaj 3759 glasovnic. Med športniki so prek glasovnic na tretjo mesto postavili motokrosista Maksa Mausserja iz Trbovelj, na drugo mesto kikboksarja Tilna Zajca z Izlak in na prvo mesto nosilca treh medalj s kadetskega evropskega prvenstva v namiznem tenisu Hrastničana Darka Jorgića. Med športnicami je bila tretja karateistka iz Trbovelj Patricija Bukovinski, druga je bila članica Taekwondo kluba Šmartno-Litija Sara Rozina, največ glasov gledalcev pa je prejela atletinja Kaja Strgaršek iz Zagorja. Strokovna komisija je prvo mesto namenila evropskemu podprvaku v kolesarstvu- v krosu na izpadanje Mihi Halzerju in smučarski skakalki Katji Požun, nosilki medalj na Univerzijadi in svetovnem mladinskem prvenstvu.

Naziv Naj športni delavec za leto 2013 v spomin na Braneta Omahneta si je s svojim delom prislužil Zvone Pograjc, alfa in omega uspehov kisovških skakalcev in skakalk. Generalni pokrovitelj izbora je bil še osmič Termoelektrarna Trbovlje, med sopokrovitelji pa tudi Občina Trbovlje.

Na sliki manjkata Katja Požun in Darko Jorgić.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top