OŠ Tončke Čeč kot prva Anglia šola v Sloveniji

Na OŠ Tončke Čeč smo se kot prva šola v Sloveniji odločili, da se pridružimo Anglia šoli, ki je nastala na Nizozemskem v okviru Anglia Network Europe.

Anglia school je mreža 350 osnovnih, srednjih šol in univerz, ki spodbujajo poučevanje angleščine in sodelujejo med seboj. Priključili smo se digitalnemu projektu High five, ki bo povezal učence na mednarodnem nivoju, da bodo angleščino začutili kot jezik komunikacije in ne samo učni jezik v šoli. Znanje angleščine ima v dobi globalizacije velik pomen, še bolj pomembno pa je, da jezik uporabljamo. In prav komunikacija v angleščini z otroki po svetu bo naše učence v prihodnjem šolskem letu z vključitvijo v ta projekt omogočena.

Anglia school pa, poleg že navedenega projekta, omogoča učencem, da opravijo mednarodno uveljavljene certifikate o znanju angleščine. Poleg tega pa je zelo pomembno, da smo kot šola vključeni v mrežo, kjer je učiteljem omogočeno stalno usposabljanje ter povezovanje in nenazadnje učencem, da se povežejo z vrstniki v Evropi in po svetu ter uporabljajo angleški jezik.
Naziv Anglia School nam je podelil direktor Anglia Network Europe g. Arnold Augustijn.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top