OŠ Ivana Cankarja Trbovlje – planetu Zemlja prijazna šola

Spomladi 2015 je OŠ Ivana Cankarja Trbovlje prejela naziv Planetu Zemlja prijazna šola, ki ga podeljuje Društvo planet Zemlja iz Vodic.

Prvič smo se odločili za sodelovanje na tem vseslovenskem natečaju, ki je namenjen ohranjanju naravnega, kulturnega in nacionalnega izročila Slovenije, razvijanju zdrave samopodobe posameznika in spoštljivemu ter odgovornemu odnosu človeka do okolja in narave.

Organizatorji natečaja so k sodelovanju povabili priznane slovenske strokovnjake in ustanove, zato smo se povezali z nekaterimi in izvedli dve zanimivi ter poučni delavnici (kemijsko in kuharsko) z učenci tretjega vzgojno-izobraževanega obdobja. Zanimivi gostji sta kvalitetno komplementirali naše pedagoško delo. Z učenci prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja pa so, v skladu z navodili natečaja, delale šolske strokovne delavke.

Sodelovanje na tem natečaju naj bi bilo, glede na razpisne pogoje, brezplačno. Razen seveda potnih stroškov za izvajalce, kar pa se je izkazalo za precejšen strošek in nas odtegnilo od ponovnega sodelovanja pri projektu.

Ker so cilji natečaja enaki vzgojno-izobraževalnim načelom OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, smo se odločili, da v naslednjem šolskem letu nadaljujemo z že pričetimi in uveljavljenimi šolskimi dejavnostmi, ki jih izvajamo v okviru rednega ali razširjenega programa šole. Zaposleni in učenci se zavezujemo, da bomo po svojih najboljših močeh skrbeli za prijazne medosebne odnose in prijazen odnos do celotnega planeta.

Food revolution, marec 2015 (6) Food revolution, marec 2015 (4) predavanje-karavana varne kemije

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top