OŠ Ivana Cankarja letos praznuje 111. obletnico

  Cankarjevci letos praznujemo 111 let obstoja naše šole. Ko se takole spominjamo, kako je bilo, nam navrejo različni spomini; nekateri se spominjamo svojih šolskih let, drugi svojega dela, tretji spet prihajamo v šolo kot starši … Spominjamo se lepih stvari.

Šola je bila ustanovljena davnega leta 1901. Dolga leta je delovala le do 5. razreda. V šolskem letu 1994/1995 je postala osemletka in kasneje s spremembo šolskega sistema devetletka.

Šolska stavba je stara, učenci pa jo s svojo prisotnostjo prijetno napolnjujejo. Ob dopoldnevih imamo tako kot vse šole pouk in različne dneve dejavnosti. Ob popoldnevih pa učenci lahko prihajajo na dodatne dejavnosti. Trudimo se, da bi bili čim boljši. Učenci zastopajo šolo na različnih tekmovanjih in tudi izven nje kažejo svojo pripadnost šoli. So dobri glasbeniki, umetniki, matematiki, športniki, prijetni otroci, simpatični najstniki … Na vse smo ponosni. Ponosni pa smo tudi na učence, ki so nekoč obiskovali OŠ Ivana Cankarja in danes dosegajo svetovno slavo.

Kviz o preteklosti OŠ Ivana Cankarja

Slavnostna prireditev se je odvijala v dvorani Doma svobode. Učenci so pripravili dinamičen program, katerega rdeča nit je pisatelj, dramatik in pesnik Ivan Cankar, po katerem se šola imenuje. Ugotovili so, da je bilo tudi v času slavnega avtorja tako kot danes: nekateri so radi hodili v šolo, drugi malo manj.

Učence, učitelje, starše in ostale obiskovalce prireditve je nagovorila predstavnica občine gospa Jasna Gabrič. Po končni prireditvi so se obiskovalci posladkali s suhimi hruškami, si privoščili skodelico kave in poskusili piškote, ki jih vsako leto pečejo učenci naše šole. V preddverju so si lahko ogledali razstavo izdelkov naših učencev, ki je bila tematsko povezana s prireditvijo.

Avtorica: Blanka Gombač

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top