Orleki so se potepali po Rusiji

Skupina Orlek se je vrnila iz uspešnega in nadvse zanimivega gostovanja v Rusiji. Tam so igrali na Gala koncertu mednarodnega srečanja slovanske poezije v dvorani Filharmonije Tverske pokrajine. Navdušili so tako občinstvo kot tudi organizatorje, pa čeprav so bili precej »eksotični« v primerjavi z nastopajočimi iz drugih držav. Naše literate sta zastopala Milan Jesih in Vlado Žabot.

V Tveru pa so navduševali tudi mladino. Najprej na popoldanskem koncertu v glasbeni šoli, kjer so doživeli izvrsten odziv, zvečer pa še na neuradnem nastopu pred študentskimi domovi, kjer so bili sicer nastanjeni. Koncert se je začel spontano, ko so zvečer uživali ob sončnem zahodu, so vzeli instrumente v roke ter začeli igrati. Vedno več študentov je bilo na oknih, balkonih, nato so prihajali na dvorišče in plesali, tako se je spontana zabava spremenila v pravi žur. Tako študentov kot Orlekov pa ni posebej zmotilo, ko je v študentskih blokih kot tudi na ulici zmanjkalo elektrike.

Sobotni moskovski koncert v klubu pa je bil članom benda pisan na kožo, saj so v svoji karieri naredili že veliko nastopov v manjših klubih. Tako nastopa v Tveru in koncerta v moskovskem klubu Proekt O.G.I. se je udeležilo osebje slovenskega veleposlaništva in nekaj naših poslovnežev, ki živijo in delajo v Rusiji.

                                          

V nedeljo je sledil ogled Moskve, ki je glasbenike zelo fasciniral v pozitivnem smislu. Da pa dogodivščinam še ni bilo konca, pa so spet poskrbeli kar sami. Zgodilo se je tako, da so logično za odhod izbrali isto letališče na katerega so prileteli nekaj dni pred tem v Moskvo in že po opravljenih carinskih  postopkih ter naslajanju ob kaviarju, ugotovili, da bi morali iti na drugo letališče. Telefonski klic letalskega prevoznika na drugo letališče, da če se le da, naj počakajo, ter divje vožnje treh taksistov in prošnje kljub močno prepoznemu prihodu na letališče (15 minut do odhoda), so jih sprejeli. Dirkanje se je nadaljevalo po letališču, tako da je letalo na koncu odletelo le s 15 minutno zamudo, zaradi Orlekov, seveda.

V juniju pa vas vabijo na koncerte po Sloveniji – v Tržič, Rock Otočec ter Zagorje na prireditev Poletno mesto.

 

VIDEO iz Rusije si lahko ogledate na tej povezava (tudi TV postaje ga lahko vrtite, narejeno v polni HD ločljivosti):

http://www.youtube.com/watch?v=Ei20gfo11fM

KONCERTI:

JUNIJ

– nedelja, 24. junij 2012, Tržič, Tržiške poletne prireditve, skupaj z godalnim orkestrom GŠ Tržič, ob 20. uri v Kulturnem centru Tržič

– petek, 29. 6. 2012, Zagorje, Park Janeza Drnovška, (ob slabem vremenu Tržnica
Zagorje), Jazz Acordion, Poletno mesto, promocija albuma REPETE z gosti: Tomislav Goluban iz hrvaškega Zagorja – orglice, Sestre – Neva Marn Hafner, Ester Adamlje, Blažka Fele, ob 20.30

– petek, 29. 6. 2012, Rock Otočec, ob 00.40

JULIJ

– sreda, 4. julij 2012, Ljubljana – Novi trg (ob Ljubljanici), prireditev Dobrodošli doma, ob 20 uri

Besedilo: Orlek

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top