ORLEK unterzug v Bruslju

Novembra so imeli Orleki koncert v EU parlamentu, v Bruslju. Tam so nastopali ob predstavitvi ene najstarejših slikarskih kolonij v Evropi, 50. letnici slikarske kolonije Zagorje-Izlake. Občina Zagorje ob Savi se je predstavila s širšim kulturnim in kulinaričnim programom. Poleg razstave slik in skupine Orlek je nastopil tudi Tori trio v povezavi s poezijo Rudija Medveda. Za kulinarične užitke pa je poskrbel znani zasavski kuhar Lojze Čop.

Skupina pa bo letos imela še dva nastopa v Sloveniji. V decembru bodo najprej nastopili v vojašnici Lea Peperka ob obletnici 1. Slovenske brigade. Koncert bodo izvedli skupaj s Pihalnim orkestrom slovenske vojske. Ob koncu meseca, 27. decembra, pa bodo nastopili v Kranju na Glavnem trgu pri vodnjaku, v sklopu prireditev Veseli december v Kranju.

Intenzivno pa se pripravlja na obeleževanje 25. letnice delovanja v letu 2014. Akustična izvedba unterzug, nov »image«, nov singl Čolnišče. Čolnišče je le uvod v napoved izida albuma prihodnje leto z naslovom ORLEK UNTERZUG – live.

Vabljeni k ogledu »Aritmičnega koncerta« koncerta na TV Slovenija 2, v soboto zvečer 28. decembra.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top