Olimpijada Zasavje 2013

Po uspešni Mladi olimpijadi, smo se v Mladinskem centru Trbovlje odločili, da letos ob sodelovanju Mladinskega centra Zagorje in Mladinskega centra Hrastnik olimpijado razširimo po celotnem Zasavju. Poleg standardnega športnega programa smo olimpijado obarvali tudi s številnimi zanimivimi spremljevalnimi aktivnostmi. 

Odločili smo se, da bomo za vse športe zbirali prijavnino, in sicer po 2€ na posameznika, celoten del prijavnine pa bomo namenili štirim socialno šibkim družinam iz Zasavja. Vsak posameznik je ob prijavi prejel tudi majico in različne nagrade.

Z otvoritvijo Olimpijade Zasavje smo pričeli v Trbovljah, in sicer v soboto, 8.6.2013, s tekmovanjem v malem nogometu. Na turnir se je prijavilo 22 ekip, vsaka ekipa pa je bila sestavljena iz sedmih igralcev. Po uspešno končanem turnirju je sledil pogovorni večer s Tomažem Praunseisom (Sk8aj s srcem), ki je spregovoril o svojih izjemnih dosežkih, kako je preskejtal Slovenijo.

V ponedeljek, 10.6.2013 smo organizirali turnir v odbojki na mivki, na katerega se je prijavilo 150 mladih iz vsega Zasavja.. Po turnirju je sledil pogovorni večer z Marinom Medakom, izjemnim športnikom, ki je spregovoril o tem, kako je preveslal Atlantik.

Teden smo nadaljevali z izvedbo medgeneracijskih iger, kjer smo mladi ob prijetni družbi starejših igrali različne družabne igre, kot so npr. šah, lustik in balinanje in se ob tem neizmerno zabavali. Vsekakor bomo to vrsto aktivnosti v prihodnje ponovili.

V četrtek, 13.6.2013, smo ob 19. uri v Mladinskem centru Trbovlje organizirali predavanje na temo zdrave prehrane z naslovom »Presno, misliš resno«, kjer smo govorili o tem, kako se pripravi zdrava hrana in zakaj je tako pomembna v današnjih časih. Predavanje je vodil predavatelj g. Milan Hervol, dolgoletni poznavalec naravnega načina življenja, ki že več kot 20 let uživa le presno hrano in stremi k samozadostnosti človeške družbe.

Olimpijada se v petek seli v Zagorje, kjer bo potekalo tekmovanje v ulični košarki, zaključila pa se bo v soboto s koncertom skupine Niet in Kreshes Nepitash. Piko na i pa bodo postavile otroške olimpijske igre, ki bodo potekale v nedeljo, v Mestnem parku Trbovlje. 

Mladinski center Trbovlje

Foto: Petra Medved

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top