Olajšano čezmejno poslovanje v Evropski uniji

Evropska komisija vas vljudno vabi na seminar “Olajšano čezmejno poslovanje v Evropski uniji”, Lažje čezmejno poslovanje in izterjava dolgov na enotnem trgu, ki bo 12. decembra 2013 na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13 (Dvorana A).

 

Enodnevni dogodek je namenjen malim in srednje velikim podjetjem, ki se srečujejo s čezmejnim poslovanjem in jih zanimajo instrumenti poenostavljene čezmejne izterjave obveznosti na evropskem enotnem trgu.

Pravni strokovnjaki bodo predstavili praktične nasvete, kako urediti pogodbena razmerja s poslovnimi partnerji, kako učinkovito upravljati s terjatvami, kateri so instrumenti za poenostavljeno izterjavo v EU in kakšna je dodana vrednost arbitaže kot poslovnega modela.

Predavali bodo dr. Andrej Friedl, g. Marko Djinović, dr. Michael Sauter in dr. Tjaša Ivanc.

Organizator dogodka je generalni direktorat Evropske komisje za podjetništvo in industrijo v sodelovanju z lokalnim partnerjem Gospodarsko zbornico Slovenije. Dogodek bo potekal v okviru Evropskega tedna MSP 2013.

Celoten program je na voljo na naslednji povezavi: http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/business-environment/cross-border-enforcement/slovenia/cbb_ljubljana_agenda_sl.pdf

 

Udeležba je brezplačna.

 

Prijave na seminar:

https://webgate.ec.europa.eu/enterprise-portal/?fuseaction=e_service.get_form&interest=INTEREST32903&language=EN

 

Več informacij o pobudi in dodatna gradiva:

http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/business-environment/cross-border-enforcement/

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top