Oktober 2013 – mesec požarne varnosti

Leto je naokoli in pred nami je nov mesec požarne varnosti. Vodilna tema letošnjega meseca požarne varnosti je »Začetni požar lahko pogasite sami«.

V mislih imamo sredstva in naprave za začetno gašenje požarov, kot so gasilniki, požarne odeje in podobno. Ob tej priložnosti je Uprava republike Slovenije za zaščito in reševanje v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije in Slovenskim združenjem za požarno varstvo pripravila plakat in zgibanko ki jih bomo gasilci razposlali po občini Trbovlje.

Trboveljski prostovoljni in poklicni gasilci bom organizirali dneve odprtih vrat gasilskih domov in informativne dneve, ki so tematsko usmerjeni na požarno-preventivne aktivnosti v domačem okolju, izvedli bomo v krajevnih skupnostih prikaze gašenja osebnega vozila z ročnimi gasilnimi aparati, opozorili na nevarnosti kuhinjskih požarov in poudarili pomen preventivnih ukrepov v povezavi z dimovodnimi napravami (dimniki), katera uporaba bo z začetkom kurilne sezone kmalu postala aktualna. Prikazovali bomo tudi pomen požarne odeje, ki jo uporabljamo za prekrivanje ponve, v kateri se je vžgalo olje…

Trboveljski gasilci bomo izvedli tudi večje operativne vaje in preizkusili izdelane Operativno taktične načrte na požarno najbolj ogroženih objekti.

Za obiske gasilcev pri vas ali v naših gasilskih domovih nas pokličite na telefon 03 56 30 050, 03 56 33 053, 041 691 962, ali po e-mail: gasilski.zavod.trbovlje@siol.net

Z gasilskimi pozdravi: Na pomoč!

Priloge:

2 MBZgibanka: Gasilnik v osebno vozilo

29 kBCenik gasilnikov v Gasilskem zavodu Trbovlje

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top