Okrogla Miza “Zasavje! V Boj Proti Revščini!”

Slovenija je v rdečih številkah, položaj delavstva peša, revščina je postala stvar vsakdanjika. Ob naraščajočem številu brezposelnih se na seznamu državljanov, ki živijo pod pragom revščine, veča tudi število zaposlenih! In če pogledamo še lokalno, se Trbovlje in Zasavje v socialnih statistikah nahajata na dnu! Na javni tribuni »Zasavje v boj proti revščini!« bomo osvetlili izzive, prikazali dejansko stanje, a predlagali tudi konkretne in merljive rešitve.

 

Številke, ki pričajo o dejanskem stanju in ustvarjajo družbeno klimo v Trbovljah, bo predala Zdenka Deželak, podpredsednica trboveljskega Rdečega križa. Možnr rešitve in nujnost sindikalnega organiziranja bo predstavil Marko Funkl, predsednik Gibanja za dostojno delo in pravično družbo, ki je v zadnjih letih aktiven na področju sindikalizma in izboljšave pravic delavcev. Z načrtom dviga minimalne plače na 700€ neto, ključnim ukrepom za boj proti revščini, se v zadnjih mesecih ukvarja Združena levica. Njihov trboveljski poslanec in vodja poslanske skupine Luka Mesec po predstavil program kampanje in predlagane rešitve.

Javno tribuno, ki bo k vprašanjem, kritikam in predlogom povabila tudi obiskovalce, bo vodil podpredsednik trboveljske borčevske organizacije Primož Siter.

Veseli bomo vaših mnenj, vprašanj in pobud, za v parlament in izven njega.

Kontakt:
zbnob.trbovlje@siol.net
info@demokraticni-socializem.si


040 294 316

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top