Ohranjanje duševnega zdravja s poudarkom na starostnikih

26. oktobra je na pobudo predsednice Društva U3 Univerze za  3. življenjsko obdobje  Zasavska regija  gospe Zvonke Selan  organiziralo,  v sodelovanju z Zdravstvenim domom Trbovlje,   brezplačno predavanje:  OHRANJANJE DUŠEVNEGA ZDRAVJA s poudarkom na starostnikih.

V prizadevanju po čim večji informiranosti  in osveščanju občanov Zasavja so na predavanje povabili predstavnico društva  Šent gospo Rebeko Novak , predstavnico društva  Ozare gospo  Marjeto Ocepek,  predstavnico NIJZ  gospo Marušo Bertoncelj, regijsko koordinatorico za duševno zdravje – program Mira.

Na predavanju sta sodelovali  tudi  gospa Tjaša Gros, koordinatorka Centrov za socialno delo  Zasavje in   gospa Kristina Kos, koordinatorka Centra za duševno zdravje Trbovlje, ki je s sočutnim pristopom in optimističnim pogledom na tematiko navdušila  obiskovalce.

Udeleženci  predavanja so dobili izčrpne informacije, kako pomagati  sebi  in  svojim bližnjim,  na koga se obrniti, koga poklicati, kako ravnati, če opaziš  nekoga, ki se znajde v duševni stiski.

Predavanje je doseglo svoj namen, saj je  bila predavalnica Delavskega doma Trbovlje nabito polna.

Duševno zdravje je pereča tema, ki se dotakne  prav vsakogar.  Zato načrtujejo v  Društvu U3 še  izvedbo delavnice za  člane  Društva U3  na temo: Ohranjanje duševnega zdravja .

Več informacij dobite na sedežu Društva U3 Zasavska regija v  Delavskem domu Trbovlje in po telefonu  na številki : 070 680 301.

Zvonka Selan,
Predsednica Društva U3

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top