Ogrevanje v Trbovljah bo cenejše: izvaja župana

Drage Trboveljčanke in Trboveljčani.

Ogledate si lahko video izjavo župana (KLIK) v zvezi z ogrevanjem v Trbovljah, v katerem je predstavil kratkoročne in dolgoročne rešitve, ki bodo znižale cene daljinskega ogrevanja v našem mestu. Vabljeni k ogledu.

Kratkoročne rešitve, ki bodo znižale cene položnic za daljinsko ogrevanje

  1. Cena daljinskega ogrevanja se je s 1. januarjem znižala iz 159 €/MWh na 129 €/MWh, kar se bo poznalo že na februarskih položnicah. Trenutno smo edina občina v Sloveniji, kjer prihaja do tako velikega znižanja cene daljinskega ogrevanja s plinom.
  2. S prihodnjim tednom bo na Komunali Trbovlje na voljo pisarna, ki se bo ukvarjala z reševanjem problemov in podajanjem nasvetov za individualne odjemalce.
  3. Pravilnik za pomoč pri plačilu daljinskega ogrevanja bo obravnavan na januarski seji občinskega sveta, kjer se predlaga povečanje mesečnega stroška daljinskega ogrevanja, ki bo priznan do polovice le–tega na položnici oziroma do največ 200 € (pred spremembo 100 €). Prosimo, izkoristite to pomoč. Pravilnik je na voljo TUKAJ (KLIK).

Dolgoročne rešitve, ki bodo znižale ceno daljinskega ogrevanja

  1. Tehnološka služba bo preverila dejansko stanje toplovoda v Trbovljah in po posameznih stavbah pregledala dejansko stanje napeljav.
  2. Naročene so študije ostalih alternativnih virov energije, ki bodo pokazale, kakšna je prihodnost ogrevanja v Trbovljah, ki bo sprejemljiva za naše občane.

 Obljuba za naprej

  1. V prihodnjih mesecih in tednih se obetajo še dodatne pocenitve.
  2. V novi kurilni sezoni bo daljinsko ogrevanje v Trbovljah cenejše, kot je slovensko povprečje.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top