Ognjeni fantje na najboljši način zaključili projekt

21. oktobra smo na spletno družabno omrežje objavili opis in prvo sliko posebnega, gasilskega, koledarja za leto 2014. Ni potrebno posebej poudarjati kaj je koledar predstavljal in kakšen je bil njegov izgled, saj je bila večina ljudi (vsaj Trboveljčanov) o njem dodobra obveščena in seznanjena (mediji, pogovori…).

 

Preden smo koledar „ponudili“ na trg, smo imeli mešane občutke, saj smo se zadeve v takšnem obsegu lotili prvič. Nismo vedeli, koliko koledarjev bi sploh dali natisniti in kakšno bo povpraševanje. Mesec dni po seznanitvi, smo v Prostovoljno gasilsko društvo Trbovlje – mesto pripeljali prvih 300 koledarjev Ognjeni fantje 2014. Začeli smo s prodajo in bili nad odzivom, predvsem ženskega dela populacije, navdušeni. Do konca meseca novembra smo prodali vseh 300 izvodov in se odločili, da naredimo ponatis. Tako smo imeli zopet na zalogi novih 150 izvodov. Udeležili smo se kar nekaj prireditev v Občini Trbovlje, kjer smo predstavljali in prodajali svoj izdelek (Miklavžev sejem pred Gimnazijo in ekonomsko srednjo šolo Trbovlje, Smučarski sejem v Delavskem domu, sobotni tržni dan, Zumba zaključek leta..). Pred desetim decembrom smo prodali še zadnji koledar in tako izpolnili terminski cilj. Preko spleta in tudi „v živo“ smo dobili ogromno vzpodbudnih in pozitivnih besed, ki nam dajejo navdih še za naše nadaljnje delo na operativnem, kakor tudi družabnem gasilskem področju. Med vsemi vzpodbudnimi besedami se je, res zelo poredko, našla tudi kakšna kritika, ki je nismo pričakovali. Za vsakim dobrim konjem se je vedno kadilo, kar definitivno velja tudi za naš projekt.

Sklepno dejanje smo izvedli v ponedeljek, dan pred božičnim večerom. V prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Trbovlje-mesto smo, skupaj z Društvom prijateljev mladine Trbovlje, trboveljski družini podarili bon v vrednosti 2.000 eurov in jim tako polepšali praznične dni. Občutki ob predaji bona so bili nepopisni in zelo čustveni. Preostali znesek denarja bomo porabili za operativno – gasilsko zaščitno opremo, ki je nepogrešljiva pri reševanju ljudi, živali in premoženja.

Ob koncu bi se radi zahvalili vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešni izvedbi projekta. Želimo vam uspešno in predvsem varno leto, ki prihaja.

 

P.S. Že kaj komaj čakate Ognjene fante 2015? 🙂

 

Napisala: Marko Zaletel in Sandi Lepoša

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top