Odziv Občine Trbovlje na pisanje anonimk in grafitov

Občina Trbovlje z županjo Jasno Gabrič sporoča, da ostro zavračamo in obsojamo uničevanje javne in zasebne lastnine s pisanjem žaljivih grafitov po objektih. Prav tako ostro zavračamo pisanje anonimk, ki so bile v teh dneh poslane na različne naslove. Od teh dejanj se Občina Trbovlje ograjuje.

 

Od časa volilne kampanje do danes se po stavbah v javni in zasebni lasti pojavljajo grafiti, ki se nanašajo delo zaposlenih v občinski upravi Občine Trbovlje. S tem se povzroča tako materialna kot nematerialna škoda Občini Trbovlje in njenim zaposlenim. Še posebej strogega obsojanja je vreden grafit, ki se je danes zjutraj pojavil na stavbi Osnovne šole Trbovlje, ki je bila pravkar obnovljena. Občina Trbovlje bo vsakršno uničevanje njene lastnine prijavila na Policijsko postajo Trbovlje s pričakovanjem, da se bodo ugotovili storilci kaznivih dejanj. V zvezi z grafiti, ki so se pojavili danes zjutraj, je bila že vložena kazenska ovadba.

 

Občina Trbovlje z županjo tudi poziva, da se preneha s pisanjem anonimk in pošiljanjem le – teh na različne naslove, saj anonimno obtoževanje, brez dokazov ne pripomore k ničemur. Hkrati pa pozivamo vse, ki bi imeli kakršnekoli dokaze o obtožbah, ki se pojavljajo v teh anonimkah, da le- te predajo pristojnim organom.

 

 
Jasna Gabrič, mag.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top