Odprtje tematske razstave “Klasično slikarstvo 2017”

Društvo revirskih likovnikov RELIK Trbovlje in Zveza likovnih društev Slovenije vabita na odprtje tematske razstave Klasično slikarstvo 2017, ki bo v četrtek, 20. aprila 2017, ob 18. uri, v stari galeriji Delavskega doma Trbovlje. Na odprtju bodo naznanjeni in podeljeni tudi certifikati kakovosti za najboljša dela.

Tematska razstava Klasično slikarstvo 2017 je del projekta Zlata paleta, državnega tekmovanja na področju ljubiteljske umetnosti, ki ga organizira Zveza likovnih društev Slovenije. Člani likovnih društev po vsej Sloveniji s svojimi deli tekmujejo v petih tematskih sklopih (osnove tehnike in grafike, klasično slikarstvo, sodobno slikarstvo, fotografija in kiparstvo ter iskanja).

Izbor del za Klasično slikarstvo je letos potekal prav tako v Trbovljah, pod okriljem Društva revirskih likovnikov RELIK Trbovlje. Strokovna komisija, v sestavi mag. Jerce Šantej, akad. slikarke Vesne Lenić Kreže ter mag. Zorana Pozniča, je za razstavo izbrala 51 izmed 196 predloženih del od 124 avtorjev iz 22 društev. 9 najboljših del pa je komisija nagradila s certifikatom kakovosti. Izbrana dela bodo na ogled v stari galeriji do 2. maja 2017, ​vsak dan od 18. do 20. ure​ (razstava ni odprta na dni, ko ni kino predstav)​.

Vljudno vabljeni.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top