Odprtje tematske razstave »Iskanja 2016«

Društvo revirskih likovnikov RELIK Trbovlje in Zveza likovnih društev Slovenije vabita na odprtje tematske razstave Iskanja 2016, ki bo v torek, 27. septembra 2016, ob 18 uri, v stari galeriji Delavskega doma Trbovlje. Na odprtju bodo naznanjeni in podeljeni tudi certifikati kakovosti za najboljša dela.

Tematska razstava Iskanja 2016 je del projekta Zlata paleta, državnega tekmovanja na področju ljubiteljske umetnosti, ki ga organizira Zveza likovnih društev Slovenije. Člani likovnih društev po vsej Sloveniji s svojimi deli tekmujejo v petih tematskih sklopih (osnove tehnike in grafike, klasično slikarstvo, sodobno slikarstvo, fotografija in kiparstvo ter iskanja).

Izbor del za Iskanja je letos potekal v Trbovljah, pod okriljem Društva revirskih likovnikov RELIK Trbovlje. Strokovna komisija, v sestavi magistre umetnosti Špele Pavli Perko, akademske slikarke Vesne Lenić Kreže ter magistra umetnosti Zorana Pozniča, je za razstavo izbrala 29 del izmed 77 predloženih del od 52 avtorjev iz 11 društev. 9 najboljših del pa je komisija nagradila s certifikatom kakovosti. Izbrana dela bodo na ogled v stari galeriji do 11. oktobra 2016, vsak dan od 18. do 20. ure.

Vljudno vabljeni.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top