Odprtje Pobega iz rudnika

Jesen v Virtualni muzej rudarstva 4. dritl prinaša edinstveno rudarsko avanturo, ki je bila izpeljana tudi s pomočjo evropskih sredstev. V sodelovanju z Občino Trbovlje v sklopu projekta Inspiracija, Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija Hrvaška, je Delavski dom Trbovlje pripravil še en zanimiv, unikaten projekt. Postavitev v muzeju smo nadgradili z najnovejšo tehnologijo in ustvarili edinstveno izkušnjo pobega iz rudnika.

Vabljeni na slavnostno odprtje, ki bo v sredo, 18. septembra 2019, ob 19. uri na parkirišču za Delavskim domom Trbovlje.

Se upaš spustiti v temne globine trboveljskega rudnika?
Trboveljski rudnik je v zapiranju in z njim tudi vse njegove skrivnosti… Opravljajo se še zadnja vzdrževalna dela. Rudnik počasi podirajo. V najglobljem predelu trboveljskega rudnika – Črni luknji, iz katere izvirajo najbolj nenavadne legende in kjer se je skozi stoletja kopal najkvalitetnejši črni premog, je prišlo do hude nesreče. Rudarji, ki so skušali rov Črna luknja zasuti so namreč sami ostali pod ogromnim zruškom. Vodja – štajger ponesrečenih rudarjev poziva k takojšni akciji! Zbrati je potrebno junaško ekipo reševalcev, ki bo rudarje rešila iz temnih globin… Kdo bo kos nalogi? V rudniku se namreč dogajajo čudne stvari… Bomo morda končno odkrili njegove skrivnosti?

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top