Odprtje energetsko sanirane šole

V torek, 5. 12. 2017, je potekalo slavnostno odprtje energetsko sanirane OŠ Ivana Cankarja Trbovlje. Dogodek je potekal v popolnoma obnovljeni telovadnici, ki so jo otroci težko pričakovali in je bilo zato veselje toliko večje.

Slavnostni govorec je bil državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo, Klemen Potisek, spregovorila je tudi županja Občine Trbovlje. Oba sta izpostavila pomen energetske sanacije za varčevanje z energijo in vpliv na ugodno počutje uporabnikov. Odprtja so se udeležili tudi direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo, Gregor Mohorčič, direktorica trboveljske občinske uprave, Urša Poznič Goršek, predstavniki investitorja, izvajalcev, projektantov in drugi gostje.

Učenci so pripravili zanimiv, športno obarvan program ob tem pomembnem dogodku. Svoje spomine na telovadbo v stari telovadnici so obujali tudi nekdanji učenci, sedaj uspešni športniki v slovenskem in evropskem merilu. Koordinatorica prireditve je bila Tina Trugar.

Stara Cankarjeva šola (zgrajena 1901) je tako dobila novo zunanjo podobo, številne izboljšave v notranjosti in krasno, v celoti obnovljeno telovadnico. Ko nas boste prišli obiskati, ne spreglejte Cankarjeve podobe in nagovora v novi avli.

Vsi Cankarjevci se iskreno zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli omogočili oziroma izvedli to energetsko sanacijo.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top