Odlični v košarki

V Športnem društvu Felix so imeli pretekli vikend dva večja turnirja. Enega so se z najmlajšo selekcionirano ekipo ŠD Felix Zasavje, ki šteje članice, stare do 10 let, iz Trbovelj, Zagorja in Hrastnika, udeležili kot gostje. Festival male košarke je potekal v soboto, 9. 6., v Slivnici. Tja so se najmlajše predstavnice ŠD Felix in trenerji odpeljali kar z vlakom. V Slivnici so odigrale 3 tekme in se na vseh pomerile proti fantom ter se odlično izkazale. Kot 16-članska ekipa deklet so bili nedvomno najštevilčnejša ekipa na turnirju. Imeli pa so tudi podporo s tribun oz. ob robu igrišča, saj je v Slivnico prišlo kar nekaj staršev igralk.

V nedeljo, 10. 6., pa je ŠD Felix v Trbovljah, v telovadnici OŠ Trbovlje, organiziral projekt, imenovan MODRA NEDELJA. Že samo ime pove, da so se vsi člani in prijatelji Športnega društva Felix družili v telovadnici. Druženje se je pričelo z zadnjo pionirsko tekmo v tem šolskem letu, kjer so se starejše pionirke pomerile proti ekipi ŽKD Ježica B in jo prepričljivo premagale. Končni izid je bil namreč 125 : 10.

Igralke so dominirale v vseh statističnih pogledih. Na tekmi so imele 65 skokov, od tega 44 v napadu , 37 asistenc in 43 ukradenih žog . Omeniti velja, da so dosedanje nosilke igre pri najstarejših pionirkah igrale manj kot 10 minut . Sicer pa so se na tekmi vse igralke ŠD Felix Zasavje vpisale med strelke. Najboljša igralka je bila Lea Seručnik, ki je dosegla 27 točk.

Po odigrani tekmi so na parket stopile članice ŠD Felix, stare od 7 do 11 let . Razdeljene so bile v dve ekipi in sicer: ŠD Felix Trbovlje in ŠD Felix Zagorje Hrastnik . Igralni čas je bil 6 x 10 minut , tako da so priložnost, da se lahko dokažejo v igri, dobile res vse igralke. Na koncu je bila zmaga na strani ŠD Felix Trbovlje. Med polčasom pa niso pozabili na preostale članice društva. Le-te so se lahko pomerile med seboj v različnih košarkarskih veščinah. Tekmovale so v metu trojk, hitrostnem poligonu, prostih metih in v tekmovanju v metih na koš. Skratka igralke in seveda tudi trenerji so preživeli še eno nedeljo v košarkarskem vzdušju in počeli tisto, kar imajo najrajši.

Za več novic obiščite spletno stran: www.sdfelix.com

Besedilo in fotografije: Nikita Vrbnjak

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top