Odlični uspehi trboveljskih mladih upov v Milanu

Minuli vikend so se mladi plavalci Plavalnega kluba Lafarge Cement udeležili tradicionalnega plavalnega mitinga v Milanu, kamor odhajajo na ekskluzivno povabilo domačega organizatorja, Malaspina Sporting Cluba.

To je bilo že 14. gostovanje odkar so navezali stike leta 1999, ob nastopu trboveljskih reprezentantov, Iztoka Požuna, Jureta Bole in Davorja Gregorčiča, v italijanskem Trentu.
Od takrat se naš klub ni udeležil tega tekmovanja le dvakrat. Predlani, ker ga zaradi nastopa njihovih plavalcev na vseh velikih tekmovanjih sezone niso organizirali in pa pred petimi leti, ko je bila naša domača tekma Lučkin pokal v istem terminu, kot omenjena tekma v Milanu.

Ker je bila v istem vikendu tudi močna tekma v Kopru, so se starejši plavalci raje odločili za omenjeno tekmovanje, ker bi ob neudeležbi le tega izgubili naklonjenost domačinov, ki krijejo vse stroške bivanja in štartnin. Pa še obisk Gardalanda in tamkajšnje zabave, bi posledično odpadel. Mlajši dve predstavnici Tiatara in Nika pa sta odšli na tekmo v Koper.

Na tekmi so nastopili naslednji domači plavalci: Kaja Imperl, Nina Kos, Urška Zupanc, Klara Volaj, Daša Krajnc, ter fantje Nejc Kos, Žiga in Tilen Šintler .

V izredni konkurenci 800 plavalcev 42 klubov iz vse Italije je uspel preboj v finale Daši Krajnc na 100 delfin, kjer je bila šesta, ter na 100 prsno, kjer je osvojila sedmo mesto. Kaja Imperl se je kljub poškodbi, ki jo tare že nekaj časa, uvrstila v finale na 100 hrbtno, ter Nejc Kos na 100 prsno. Oba sta bila osma.

Pravi podvig pa je zopet uspel Žigi Šintlerju, saj je v treh nastopih 3x stal na najvišji stopnici in pokoril vso italijansko konkurenco, ter tudi plavalce iz Turčije. Najboljši je bil na 100 prsno, hrbtno in prosto, za nameček pa je plaval tudi rekord mitinga v svoji kategoriji na 100 prosto. Tako je Žiga postal ponosni lastnik rekorda, ki ga še iz leta 2006 drži naša Tjaša Vozel na 100 prsno.

A tudi ostali z rezultati niso razočarali. Vsi so plavali os. rekorde, a se, predvsem je to zaradi velike baze kvalitetnih plavalcev v Italiji, s katerimi se ob dobrih pogojih tudi izredno načrtno dela, niso mogli boriti za medalje. Plavali so v mejah svojih sposobnosti, ter se uvrščali do 20. mesta, kar je bil v takšni konkurenci velik uspeh.

Kakorkoli, da na mladih svet (klub) stoji, so z nastopi dokazali trboveljski plavalci. Zato se upravičeno nadejamo, da bodo ti mladi, ki resno in z veliko vnemo trenirajo za naslednje tekme, potrdili smisel trboveljskega tekmovalnega plavanja.

Milano 01

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top